Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Man toont geslacht aan vijfjarigen

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 24-10-2000 Politieberichten van 24/10 (7.00 uur) t/m 24/10 (15.00 uur)

Leeuwarden: onzedelijk gedrag
Maandag tussen 17.00 en 17.15 uur waren drie meisjes, allen in de leeftijd rond de vijf jaar, aan het spelen op het veldje tussen de Schwartzenbergstraat en de Bertus Bumastraat aan het eind van de Sytzemastraat. Zij speelden in de bosjes. Er kwam toen een man op een fiets voorbij en die vroeg of zij zin hadden in een lolly. De meisjes moesten hun ogen dicht doen. Toen de kinderen toch keken, zagen zij dat de man zijn geslachtsdeel uit de broek had gehaald. De meisjes zijn daarop weggerend. Door de kinderen kon geen signalement van de man gegeven worden. In de directe omgeving werd een onderzoek ingesteld, doch de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Drachten: woningbrand
Dinsdag omstreeks 04.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Boorn wakker van hun huilende baby. Toen de moeder ging kijken, bleek dat de babykamer vol rook stond. Het gezin vluchtte daarop de woning uit. De rookontwikkeling was ontstaan doordat een haspel, waarop een koelkast en een droger waren aangesloten, was gaan smeulen, hetgeen rookontwikkeling tot gevolgd had. De brandweer heeft de zaak geblust. De gehele woning, eigendom van een 30-jarige man uit Drachten, liep rook en roetschade op.

Dokkum: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Mearslotswal. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. De beneden verdieping werd doorzocht, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Uit de woning werd een paar honderd gulden weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Afgelopen nacht tussen 03.20 en 03.30 uur werd ingebroken in een woning aan het Grootzand. Een uitzetraam aan de zijkant van de woning werd geforceerd. Uit de woning werd een radio/cd-speler weggenomen. Tevens lagen op de tafel de autosleutels van de auto, die naast de woning stond geparkeerd. Op een gegeven moment werd de dochter wakker en zag toen dat de auto van haar vader achteruit van de afrit de weg opreed. Zij heeft daarop haar ouders wakker gemaakt. De dochter kon geen signalement van de verdachte(n) geven. Er werd een personenauto, merk Mercedes, type E 230, kleur grijs, voorzien van het kenteken RZ-TP-30, gestolen. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Terwispel: veel te snelle auto
Vanmorgen werd op de Rijksweg A7 tussen Drachten en Heerenveen een 56-jarige man uit Laren (NH) met zijn voertuig aangehouden door een motorrijder van het Bureau Verkeershandhaving Politie Friesland. De betrokken man reed met zijn auto, een Audi A6, met een veel te hoge snelheid. Na een wettelijke correctie werd de man geverbaliseerd voor een snelheid van 189 km/u, waar 120 km/u is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwaren: diefstal uit woning
In de nacht van maandag op dinsdag zijn er uit een woning aan de Kleine Wielenstraat in Leeuwarden goederen weggenomen. De daders kwamen binnen door middel van braak. Uit het huis werd geluidsapparatuur, keukenapparatuur en sierraden weggenomen. De goederen met een waarde van ongeveer 5000 gulden stonden klaar om verhuisd te worden.

Franeker: aanrijding met gewonde
Vanmorgen is een 23-jarige man uit Franeker gewond geraakt aan zijn hand, nadat hij met zijn auto op de Vijverstraat in Franeker in een bocht van de weg raakte. Hij kwam met zijn auto tot stilstand tegen de gevel van het Psychiatrisch ziekenhuis aan de Academiestraat. Zijn voertuig raakte total loss, de man bleek een middenhandsbotje gebroken te hebben. Door de aanrijding raakte het wegdek besmeurd met motorolie. De brandweer van Franeker heeft het wegdek gereinigd.

Afdeling voorlichting en PR 058-880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie