Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentebestuur Weert gaat leefbaarheid in Keent verbeteren

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

Keywords: Gemeente Weert

Actueel
Nieuws van de gemeente Weert
Hieronder treft u een selectie aan uit de recente persberichten van de gemeente Weert.

24 oktober 2000
In samenspraak met diverse partners
GEMEENTEBESTUUR ZET ACTIEPUNTEN KEENT OP DE RAILS

Het Weerter college van burgemeester en wethouders heeft in samenspraak met diverse betrokken partners overeenstemming bereikt over een reeks actiepunten ter verbetering van de leefbaarheid van de wijk Keent. De actiepunten worden nu op de rails gezet nadat er in politiek Weert een breed draagvlak is ontstaan voor de opvatting dat Keent als een van de oudste wijken van Weert - op tal van gebieden hoognodig een injectie behoeft. De gemeente voert de actiepunten uit samen met diverse bij Keent betrokken participanten: de wijkraad Keent, de woonmaatschappij BALANS, de stichting Welzijnsopbouw Weert en de politie. Het project Keent heeft als titel meegekregen Keent kiest kwaliteit. Projectwethouder is mevrouw Marleen Gresnigt-Raemaekers.

Belangrijke basis onder het project is een binnenkort te tekenen samenwerkings-overeenkomst tussen de gemeente en de woonmaatschappij BALANS. Beide partijen spreken daarin uit zich gezamenlijk verantwoordelijk te voelen voor de leefbaarheid in de wijk Keent. Men wil dat ook vertalen in concrete inspanningen op bestuurlijk, organisatorisch en financieel gebied. Verder hebben beide partijen afgesproken, dat dat zal gebeuren samen met de inwoners van Keent en samen met een aantal direct betrokken instanties. In dat verband heeft BALANS de verantwoordelijkheid op zich genomen voor wat betreft het beheren van de woningvoorraad. Ook de leefbaarheid van de directe woonomgeving rekent BALANS tot een belangrijke taak.

Missie
Kortom, het gemeentebestuur heeft Keent hoog op het prioriteitenlijstje staan. Het heeft zich een duidelijke missie gesteld. Het is er het gemeentebestuur veel aan gelegen de leefomgeving een impuls te geven, de voorzieningen in de wijk te verbeteren en de sociale samenhang van de wijk te vergroten, dus ervoor te zorgen dat de wijkbewoners naast en met elkaar een hechte gemeenschap vormen. Met andere woorden: Keent moet weer een wijk worden waarin mensen graag wonen en er zich thuis voelen, vindt het college van burgemeester en wethouders. Ook aan het imago van de wijk wordt gewerkt, zodat bewoners en niet-bewoners anders (positief) naar Keent gaan kijken.

Actieprogramma
Een en ander heeft geleid tot een actieprogramma waarin stap voor stap alle voornemens concreet worden gemaakt. Daarbij is samenwerking met diverse bij Keent betrokken groeperingen van wezenlijk belang. Globaal zijn de acties te verdelen in zaken die te maken hebben met hoe de wijk er uit komt te zien (groenvoorzieningen, waar komen woningen?). Te noemen zijn de actiepunten:

- het realiseren van een woningaanbod waarin alle bevolkingsgroepen een plek kunnen vinden.

- Het herontwikkelen van grote delen van de Sutjensstraat.
- Het opnieuw ontwikkelen van het kerkplein als centrale plek voor de wijk.

- Het aanleggen van meer groenvoorzieningen in de wijk.
- Het voorkomen van verkeersoverlast en het realiseren van een betere verkeersafwikkeling in de wijk.

Verder zijn er acties op sociaal-maatschappelijk gebied. Dus wat moet er gebeuren aan voorzieningen voor de wijk? Hoe kan worden gezorgd voor een goede school? Hoe verloopt de communicatie met de bewoners? In dat verband kunnen onder andere worden genoemd:
- het oprichten van een kwaliteitsschool die centraal in de wijk komt te liggen.

- Het realiseren van een voor veel doeleinden te gebruiken wijkhuis aan of in de buurt van het kerkplein.

- Er voortdurend op uit zijn de betrokkendheid van de bewoners met wijk en buurt te bevorderen.

Voorrang: wijkaccommodatie en brede school
Actiepunten die voor burgemeester en wethouders duidelijk voorrang hebben zijn het realiseren van een wijkaccommodatie en het opzetten van een brede school in de wijk. Maar waar die moeten komen is nog niet duidelijk. Veel uit te voeren actiepunten hangen met elkaar samen. Zo zal bijvoorbeeld duidelijk moet zijn of de lokatie van de oude Agnesschool daarin een rol zou kunnen spelen. Ook de vraag wat er gaat gebeuren met het gebouw van Centrum Caribe is daarbij van belang. Duidelijk is in elk geval dat het gemeentebestuur met het realiseren van een wijkaccommodatie en een brede school weer een echt hart in de wijk wil brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Nu al aanpakken
Veel ontwikkelingen vragen in dit stadium nog om overleg. Toch kunnen op zeer korte termijn al diverse zaken worden aangepakt, vindt het college van burgemeester en wethouders. De volgende zaken zijn te noemen.

- Op het gebied van verkeer wordt begonnen met de aanleg van 30 km-zones in Keent.

- Het braakliggende terrein aan de Zuiderstraat kan aan BALANS worden overgedragen zodat de woningcorporatie een plan kan gaan ontwerpen.
- Er wordt een centraal informatiepunt voor de wijk ingericht dat tevens dienst kan doen als vergaderrruimte over zaken die Keent betreffen.

- Er wordt geld beschikbaar gesteld voor het uitgeven van een wijkblad waarin allerlei zaken over het project Keent aan de orde komen.
- Op een aantal achterompaden in de wijk wordt verlichting aangelegd.
- In overleg met de basisschool wordt in de school een ruimte beschikbaar gesteld voor de peuterzaal die op dit moment nog bij t Holletje in de wijk Moesel is ondergebracht. Daarmee komt er een peuterzaal in de wijk.

Meer groen in de wijk
Omdat de leefbaarheid in de wijk zeker gediend is met meer openbaar groen, hebben burgemeester en wethouders bekeken of in het zuidelijk deel van de Sutjensstraat een wijkpark kan worden gerealiseerd of dat het groen elders kan worden aangelegd. Het standpunt is inmiddels, dat er gekeken wordt naar meer groen in elke buurt van Keent.

Bosje van Keent en Zuiderstraat
Voor de lokatie Bosje van Keent op de hoek Kerkstraat/Victor de Stuerstraat komt binnenkort een plan ter tafel. Het braakliggende terrein aan de Zuiderstraat zal binnenkort worden overgedragen aan woonmaatschappij BALANS, die er vervolgens een bouwplan voor zal ontwikkelen.

Werkgroepen
Om de diverse acties in het kader van Keent kiest kwaliteit uit te werken, zijn speciale werkgroepen ingesteld. Dat zijn:
- de werkgroep volkshuisvesting

- de werkgroep herstructurering Sutjensstraat
- de werkgroep inrichting openbare ruimte

- de werkgroep inrichting kerkplein en omgeving (incl. school en wijkhuis)

- de werkgroep gezondheid en welzijn

- de werkgroep brede school

- de werkgroep communicatie en participatie. In de werkgroepen zijn de gemeente en de woonmaatschappij BALANS vertegenwoordigd. Ook andere betrokken instanties en wijkvertegenwoordigers hebben zitting in diverse werkgroepen.

Informatiebijeenkomst
De gemeenteraad wordt over het project Keent en de nu aangekondigde acties geïnformeerd tijdens een openbare bijeenkomst op dinsdag 7 november a.s. in de raadzaal van het stadhuis. Aanvang 19.30 uur. In de raadsvergadering van 21 december a.s. zullen het actieprogramma en de projectovereenkomst worden behandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...