Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie West-Vlaanderen ondersteunt thuiszorgprojecten

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie ondersteunt Projecten voor thuiswonende senioren

Brugge, 24/10/2000
Meer en meer senioren opteren ervoor om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit blijft ook zo als zij wat meer zorg nodig hebben. Het West-Vlaamse provinciebestuur wil deze positieve tendens ondersteunen door projecten -die op kleinschalige en vernieuwende wijze werk maken van de thuiszorg- financieel te ondersteunen.

Heel wat organisaties in de welzijnssector hebben plannen of experimenteren reeds met initiatieven om aan deze trend te beantwoorden. Om deze experimentele dynamiek financieel te ondersteunen, doet het provinciebestuur een oproep om kleinschalige en vernieuwende projecten op te starten voor individueel (thuis)wonende ouderen.

De oproep is gericht naar individuele of samenwerkende vzws, gemeenten, OCMWs, erkende sociale huisvestingsmaatschappijen en feitelijke verenigingen. De projecten dienen te kaderen in één van de drie volgende themas : bevorderen van zelfredzaamheid, voorkomen en/of bestrijden van vereenzaming of wegwerken van onveiligheidsgevoelens bij ouderen. Het project dient op vlak van aanpak, processen of methodieken een experimenteel en/of vernieuwend karakter te hebben. Het vernieuwend karakter houdt tevens in dat het project nog niet langer dan 2 jaar actief mag zijn. De reguliere werking van een organisatie wordt niet als een project beschouwd. Een werking die reeds door de provincie gesubsidieerd wordt, komt eveneens niet in deze context voor subsidiëring in aanmerking.

Deze éénmalige financiële steun bedraagt minimaal 50.000 BEF en maximaal 150.000 BEF per goedgekeurd project. Projecten dienen vóór 8 december 2000 ingestuurd te worden.

MEER INFORMATIE EN/OF AANVRAAGFORMULIEREN ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN, DIENST WELZIJN, KONING LEOPOLD III-LAAN 41 TE 8200 SINT-ANDRIES. BIJ INGRID VYVEY 050/40.33.13 OF BIJ MICHEL DE WIT 050/40.33.14.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie