Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie YvA: rol molecuul ceramide in apoptose

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel The role of ceramide in apoptosis

Datum dinsdag 24-10-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. A.D. Tepper

Promotor prof. dr. J. Borst

Voor de instandhouding van een organisme is het van belang dat de celgroei en celdood van een organisme in balans is. Apoptose, ook wel geprogrammeerde celdood genoemd, zorgt voor een gecontroleerde verwijdering van cellen die overbodig of schadelijk zijn voor een organisme. In dit proefschrift is onderzocht of het molecuul ceramide een rol van betekenis speelt bij het doorgeven van signalen die tot celdood leiden. Tepper concludeert dat na vier jaar onderzoek geen aanwijzingen zijn gevonden waaruit blijkt dat dat ceramides betrokken zijn bij het doorgeven van 'zelfmoordsignalen'. De meest verrassende conclusie van deze studie is dat het opruimen van sfingomyeline, en niet het produceren van ceramide, bijdraagt aan de morfologische veranderingen die optreden tijdens apoptose.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie