Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project toeristisch bewegwijzeren Groningen loopt ten einde

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 24 oktober 2000 Persbericht nr. 182

Project toeristische bewegwijzering loopt ten einde

Laatste mogelijkheid tot aanmelding toeristische bedrijven

In de provincies Groningen en Drenthe loopt al een tijd het project toeristische objectbewegwijzering. Dit project moet leiden tot één uniform systeem van bewegwijzering naar toeristische bedrijven en objecten. In december loopt het project ten einde. In totaal hebben zich in de provincies Drenthe en Groningen bijna 500 bedrijven aangemeld. Bedrijven die (nog) niet hebben gereageerd, maar wel mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk 3 november a.s. bij Bureau Vandertuuk te Beetsterzwaag (0512-382330).

Begin volgend jaar worden in de provincie Groningen de laatste blauw-witte strokenborden van de ANWB geplaatst. Deze borden wijzen op de aanwezigheid van toeristisch-recreatieve bedrijven en voorzieningen. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van toeristische objecten aanmerkelijk verbeterd. In de provincie Friesland is dit systeem al ingevoerd. Het project wordt door een groot aantal instanties ondersteund zoals de Provincies Groningen en Drenthe, de Recron en Koninklijke Horeca Nederland. Door subsidies uit Europese Fondsen en door bijdragen van de Provincies en het Recreatieschap Drenthe kunnen toeristische bedrijven de borden met maar liefst 50% korting aanschaffen.

Het project is alleen bedoeld voor bedrijven uit de toeristisch-recreatieve sector. Vooral bedrijven die gevestigd zijn buiten de bebouwde kom kunnen meedoen. In een aantal gemeenten mogen bedrijven binnen de bebouwde kom ook meedoen. Alle toeristische bedrijven en voorzieningen in Drenthe en Groningen hebben hierover een informatiepakket met aanmeldingsformulier ontvangen, behalve de bedrijven in de gemeenten Winschoten, Haren, Bedum, Delfzijl en Groningen die niet meedoen. De andere gemeenten ondersteunen het project of denken er nog over na.

Bedrijven kunnen zich nog aanmelden tot 3 november bij Bureau Vandertuuk te Beetsterzwaag (0512-382330). Na aanmelding doet de afdeling toeristische bewegwijzering van de ANWB aan de bedrijven een plaatsingsvoorstel toekomen en zorgt tevens voor de uiteindelijke plaatsing van de borden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie