Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMa akkoord met certificeringsregeling drogisterijen

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Den Haag, 25 oktober 2000

NMa akkoord met erkennings- en certificeringsregeling drogisterijen

De eisen die de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon stelt aan bedrijven die zelfzorg-geneesmiddelen verkopen zijn niet in strijd met de Mededingingswet, omdat het systeem waarin deze zijn vastgelegd open, transparant en onafhankelijk is. Dit heeft de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit bepaald naar aanleiding van een ontheffingsverzoek dat Pharmacon, een koepelorganisatie voor de drogisterijbranche, had ingediend voor enkele van haar regelingen, nl. een certificeringsregeling voor detaillisten voor de aflevering van zelfzorggeneesmiddelen en een erkenningsregeling voor opleidingsinstituten in de drogisterijbranche. De NMa heeft vastgesteld dat ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie