Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

50 Jaar Philips in Drachten

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

50 jaar Philips in Drachten (25-10-00)

De Philips vestiging in Drachten bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt de komende weken een groot aantal activiteiten georganiseerd. De start daarvan vond plaats op woensdag 25 oktober in het gemeentehuis te Drachten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bood de heer Colette, directeur van de Philips vestiging in Drachten, de gemeente een set straatverlichtingsarmaturen aan. Deze zullen worden gebruikt om de Drachtster schouwburg, de Lawei, aan te lichten. In zijn toespraak ging burgemeester Van der Zaag in op het grote economische belang van Philips voor Drachten. Vijftig jaar geleden begon de productie van electrische scheerapparaten met 42 werkneemsters. Nauwelijks vijf jaar later bood de fabriek werk aan ca. 1500 mensen. Tegenwoordig werken ca. 2000 mensen bij Philips. Zij produceren en ontwikkelen naast scheerapparaten ook zonnebanken. Philips Drachten is daarmee een van de meest succesvolle onderdelen van het Philips concern.
Commissaris van de Koningin, Ed Nijpels, opende na afloop van de bijeenkomst in het gemeentehuis de tentoonstelling "De dageraad van Drachten" in het museum Smallingerland. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de Philipshave producten die de laatste 50 jaar in Drachten zijn gemaakt. Daarnaast geeft de tentoonstelling ook een beeld van de sociaal-economische betekenis die Philips voor Drachten in de afgelopen jaren heeft gehad. De tentoonstelling is te zien tot 6 januari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie