Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: structuren internationale lijndienstvervoer

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel A transaction cost analysis of scheduled international air transport of passengers

Datum woensdag 25-10-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. M. Ravoo

Promotor prof. dr. A. Heertje

Het centrale onderwerp van het proefschrift is de wijze waarop staten elkaar toegang verlenen tot hun luchtruim. Ravoo analyseert twee structuren die het internationale lijndienstvervoer van passagiers door de lucht beheersen: de bilaterale en de communautaire structuur. Hierbij wordt gekeken naar de doeltreffendheid van de systemen en naar de kosten die de staten maken bij hun ruiltransacties. De Nederlandse staat en het Nederlandse luchtvaartbeleid zijn als uitgangspunt genomen. Geconcludeerd wordt dat het Nederlandse luchtvaartbeleid op gespannen voet staat met het communautaire systeem. Bovendien ligt in het Nederlandse beleid de nadruk te veel op de luchthaven en, relatief gezien, te weinig op de luchtvaartmaatschappijen.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie