Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 25 oktober 2000

·

Bromfietsers botsen Noordwijkerhout Bij een uitwijk- en inhaalmanoeuvre op de Kerkstraat botsten dinsdag 24 oktober rond 15.45 uur twee bromfietsers tegen elkaar. Daarbij raakte een 18-jarige Noordwijker en een 17-jarige Noordwijkerhouter gewond aan enkel, knie en ribben. Zij werden overgebracht naar het LUMC en het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraken en pogingen inbraak Leiderdorp
Bij de politie in Leiderdorp zijn op dinsdag 24 oktober zes aangiften van (pogingen) inbraak gedaan. Het betrof hier één woning in Leimuiden en vijf woningen in Leiderdorp. Bij twee woningen is nog niet bekend wat er vermist wordt en bij de andere woningen bleef het bij pogingen. Opmerkelijk is dat bij twee woningen aan de Keizershof geprobeerd is in te breken en bij beide is de poging mislukt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze inbraken en pogingen tot inbraak.

Aanhouding Leiden
De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 25 oktober een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdag 21 oktober 04:40 uur op de Oude Vest een 22-jarige Leidenaar te hebben verwond. De gewaarschuwde politie trof die ochtend het slachtoffer achterin een auto met een steekwond in zijn zij. De man is met de ambulance naar het LUMC gebracht voor behandeling. Het slachtoffer wenste in eerste instantie geen aangifte te doen. Toch heeft de politie en justitie in overleg besloten de verdachte op te sporen en te vervolgen. De vermoedelijke dader is vanmorgen, woensdag 25 oktober, aangehouden. Het slachtoffer overweegt alsnog aangifte te doen.

Ernstig verkeersongeval Leiden
Nadat een 11-jarig meisje uit Leiden dinsdagmiddag 24 oktober op de Churchilllaan was aangereden, is zij onder politiebegeleiding met spoed naar het LUMC overgebracht. Bij de voetgangers-oversteekplaats ter hoogte van de Brandts Buyskade stak het meisje rond 12:20 uur bij groen licht over. Daarbij werd zij aangereden door een vrachtwagen die uit de richting van de Telderskade over de Churchilllaan reed. Het meisje raakte zwaar gewond. Door personeel van de traumahelicopter is de eerste medische hulp verleend, waarna zij naar het ziekenhuis is overgebracht voor behandeling van letsel aan haar hoofd en haar been. De 37-jarige chauffeur uit Leiden is door de politie voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Zij kunnen bellen met het nummer (0900) 8844.

Aangehouden Leiden
Bij de Kopermolen heeft de politie woensdagmorgen 25 oktober 00:15 uur een 18-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraakpoging bij een snoepwinkel in de Kopermolen. Na de melding ging de politie naar de lokatie. De agenten troffen aan de achterzijde de man bij een beschadigde achterdeur en met de bivakmuts naast hem op de grond. De inbreker is niet binnen geweest; er is niets weggenomen.

Verdachten vernieling gehoord Nieuwkoop
De politie in Nieuwkoop heeft 11 personen gehoord die verdacht worden een aandeel te hebben gehad bij vernielingen in de zomervakantie. De jeugdigen hebben bekentenissen afgelegd over hun aandeel in de vernielingen. Hieruit zijn negen personen overgebleven die als verdachte worden aangemerkt. De verklaringen betroffen niet alleen vernielingen aan de school De Rietkraag, maar ook aan de scholen De Overtocht, De Maranatha en Sporthal de Steupel. Intotaal zijn bekentenissen afgelegd over acht vernielingen. Omdat de jeugdigen in kleine groepjes optraden, heet dit openlijke geweldpleging. De vernielingen bestonden uit het vernielen van lichtkoepels, zonneschermen, ruiten, ontluchtingskanalen en het aanbrengen van graffiti. Van de negen jongeren zijn er acht Nieuwkopers en één uit Bodegraven. De vernielingen hebben voor ongeveer f 20.000,- schade toegebracht.

Diefstal uit woning Nieuwkoop
Een 39-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Stibbe. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken. Weggenomen is een televisie, een stereo-installatie en een portemonnee.

Bromfietsster aangereden Alphen aan den Rijn Een 20-jarige bromfietsster uit Alphen aan den Rijn heeft op dinsdag 24 oktober omstreeks 12.30 uur beenletsel opgelopen nadat zij was aangereden door een 32-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Eikenlaan komende uit de richting van de Prinses Beatrixlaan. Op de kruising met de Wilgenlaan wilde hij linksaf, maar liet hierbij de tegemoetkomende bromfietsster niet voorgaan. De bromfietsster is met de ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bromfietser aangereden Nieuwkoop
Een 16-jarige bromfietser uit Nieuwkoop heeft op dinsdag 24 oktober omstreeks 16.45 uur letsel opgelopen nadat hij was aangereden door een 57-jarige autobusbestuurder uit zijn woonplaats. De bromfietser reed over de Aarlanderveenseweg in de richting van de kruising met Het Lange Stuk/Churchillaan. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende autobus.

Doorrijdster aangehouden Nieuwerkerk aan den IJssel De politie heeft op dinsdag 24 oktober een 35-jarige Voorburgse aangehouden. De Voorburgse bekende maandag 23 oktober een 38-jarige fietser op de 's Gravenweg te hebben aangereden. De fietser raakte daarbij zwaar gewond. De Voorburgse, wilde daarop hulp inroepen bij buurtbewoners. Toen dat haar niet lukte is zij in paniektoestand naar haar woonplaats Voorburg gereden. De politie kwam de vrouw op het spoor na getuigenverklaringen en een uitgebreid onderzoek.

Het bureau communicatie houdt op woensdagmorgen van 10.30 tot 13.00 uur werkoverleg. De persvoorlichting is na deze tijd weer te bereiken.

Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881 Bezoekadres Elisabethhof 3
2353 EW Leiderdorp
Afdeling Bureau Communicatie
Behandeld door Sandra Slaghekke
Doorkiesnummer 9800
Ons kenmerk
Uw kenmerk
Datum 25 oktober 2000
Onderwerp uitnodiging persgesprek
Bijlagen

Aan de persmedia in de regio Hollands Midden

Geachte heer of mevrouw,

Vrijdag 27 oktober behandelt het Regionaal College de rapportage over de resultaten van de Politie Hollands Midden, die in het tweede tertiaal van 2000 zijn gerealiseerd.

Ik nodig u uit voor een persgesprek met korpschef Ries Straver over deze rapportage op donderdag 26 oktober, van 15.00 tot 16.00 uur, op het hoofdkantoor van de politie Hollands Midden, Elisabethhof 3 in Leiderdorp.

U treft de rapportage vandaag aan bij de post in het geval u de stukken van het Regionaal College altijd vooraf ontvangt. In de begeleidende brief daarbij staat nog dat het persgesprek van 15.30 tot 16.30 is. Dit is dus gewijzigd. Staat u niet op de verzendlijst van de stukken van het Regionaal College, dan kunt de rapportage opvragen bij de persvoorlichter Sjoerd van Andel.

Wilt u uiterlijk donderdagmorgen 26 oktober doorgeven aan persvoorlichter Sjoerd van Andel of u aanwezig zult zijn bij dit gesprek?

Met vriendelijke groeten,

H.P. Vos
Chef bureau communicatie politie Hollands Midden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie