Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 25 oktober 2000

·

Bromfietsers botsen Noordwijkerhout Bij een uitwijk- en inhaalmanoeuvre op de Kerkstraat botsten dinsdag 24 oktober rond 15.45 uur twee bromfietsers tegen elkaar. Daarbij raakte een 18-jarige Noordwijker en een 17-jarige Noordwijkerhouter gewond aan enkel, knie en ribben. Zij werden overgebracht naar het LUMC en het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraken en pogingen inbraak Leiderdorp
Bij de politie in Leiderdorp zijn op dinsdag 24 oktober zes aangiften van (pogingen) inbraak gedaan. Het betrof hier één woning in Leimuiden en vijf woningen in Leiderdorp. Bij twee woningen is nog niet bekend wat er vermist wordt en bij de andere woningen bleef het bij pogingen. Opmerkelijk is dat bij twee woningen aan de Keizershof geprobeerd is in te breken en bij beide is de poging mislukt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze inbraken en pogingen tot inbraak.

Aanhouding Leiden
De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 25 oktober een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdag 21 oktober 04:40 uur op de Oude Vest een 22-jarige Leidenaar te hebben verwond. De gewaarschuwde politie trof die ochtend het slachtoffer achterin een auto met een steekwond in zijn zij. De man is met de ambulance naar het LUMC gebracht voor behandeling. Het slachtoffer wenste in eerste instantie geen aangifte te doen. Toch heeft de politie en justitie in overleg besloten de verdachte op te sporen en te vervolgen. De vermoedelijke dader is vanmorgen, woensdag 25 oktober, aangehouden. Het slachtoffer overweegt alsnog aangifte te doen.

Ernstig verkeersongeval Leiden
Nadat een 11-jarig meisje uit Leiden dinsdagmiddag 24 oktober op de Churchilllaan was aangereden, is zij onder politiebegeleiding met spoed naar het LUMC overgebracht. Bij de voetgangers-oversteekplaats ter hoogte van de Brandts Buyskade stak het meisje rond 12:20 uur bij groen licht over. Daarbij werd zij aangereden door een vrachtwagen die uit de richting van de Telderskade over de Churchilllaan reed. Het meisje raakte zwaar gewond. Door personeel van de traumahelicopter is de eerste medische hulp verleend, waarna zij naar het ziekenhuis is overgebracht voor behandeling van letsel aan haar hoofd en haar been. De 37-jarige chauffeur uit Leiden is door de politie voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Zij kunnen bellen met het nummer (0900) 8844.

Aangehouden Leiden
Bij de Kopermolen heeft de politie woensdagmorgen 25 oktober 00:15 uur een 18-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraakpoging bij een snoepwinkel in de Kopermolen. Na de melding ging de politie naar de lokatie. De agenten troffen aan de achterzijde de man bij een beschadigde achterdeur en met de bivakmuts naast hem op de grond. De inbreker is niet binnen geweest; er is niets weggenomen.

Verdachten vernieling gehoord Nieuwkoop
De politie in Nieuwkoop heeft 11 personen gehoord die verdacht worden een aandeel te hebben gehad bij vernielingen in de zomervakantie. De jeugdigen hebben bekentenissen afgelegd over hun aandeel in de vernielingen. Hieruit zijn negen personen overgebleven die als verdachte worden aangemerkt. De verklaringen betroffen niet alleen vernielingen aan de school De Rietkraag, maar ook aan de scholen De Overtocht, De Maranatha en Sporthal de Steupel. Intotaal zijn bekentenissen afgelegd over acht vernielingen. Omdat de jeugdigen in kleine groepjes optraden, heet dit openlijke geweldpleging. De vernielingen bestonden uit het vernielen van lichtkoepels, zonneschermen, ruiten, ontluchtingskanalen en het aanbrengen van graffiti. Van de negen jongeren zijn er acht Nieuwkopers en één uit Bodegraven. De vernielingen hebben voor ongeveer f 20.000,- schade toegebracht.

Diefstal uit woning Nieuwkoop
Een 39-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Stibbe. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken. Weggenomen is een televisie, een stereo-installatie en een portemonnee.

Bromfietsster aangereden Alphen aan den Rijn Een 20-jarige bromfietsster uit Alphen aan den Rijn heeft op dinsdag 24 oktober omstreeks 12.30 uur beenletsel opgelopen nadat zij was aangereden door een 32-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Eikenlaan komende uit de richting van de Prinses Beatrixlaan. Op de kruising met de Wilgenlaan wilde hij linksaf, maar liet hierbij de tegemoetkomende bromfietsster niet voorgaan. De bromfietsster is met de ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bromfietser aangereden Nieuwkoop
Een 16-jarige bromfietser uit Nieuwkoop heeft op dinsdag 24 oktober omstreeks 16.45 uur letsel opgelopen nadat hij was aangereden door een 57-jarige autobusbestuurder uit zijn woonplaats. De bromfietser reed over de Aarlanderveenseweg in de richting van de kruising met Het Lange Stuk/Churchillaan. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende autobus.

Doorrijdster aangehouden Nieuwerkerk aan den IJssel De politie heeft op dinsdag 24 oktober een 35-jarige Voorburgse aangehouden. De Voorburgse bekende maandag 23 oktober een 38-jarige fietser op de 's Gravenweg te hebben aangereden. De fietser raakte daarbij zwaar gewond. De Voorburgse, wilde daarop hulp inroepen bij buurtbewoners. Toen dat haar niet lukte is zij in paniektoestand naar haar woonplaats Voorburg gereden. De politie kwam de vrouw op het spoor na getuigenverklaringen en een uitgebreid onderzoek.

Het bureau communicatie houdt op woensdagmorgen van 10.30 tot 13.00 uur werkoverleg. De persvoorlichting is na deze tijd weer te bereiken.

Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881 Bezoekadres Elisabethhof 3
2353 EW Leiderdorp
Afdeling Bureau Communicatie
Behandeld door Sandra Slaghekke
Doorkiesnummer 9800
Ons kenmerk
Uw kenmerk
Datum 25 oktober 2000
Onderwerp uitnodiging persgesprek
Bijlagen

Aan de persmedia in de regio Hollands Midden

Geachte heer of mevrouw,

Vrijdag 27 oktober behandelt het Regionaal College de rapportage over de resultaten van de Politie Hollands Midden, die in het tweede tertiaal van 2000 zijn gerealiseerd.

Ik nodig u uit voor een persgesprek met korpschef Ries Straver over deze rapportage op donderdag 26 oktober, van 15.00 tot 16.00 uur, op het hoofdkantoor van de politie Hollands Midden, Elisabethhof 3 in Leiderdorp.

U treft de rapportage vandaag aan bij de post in het geval u de stukken van het Regionaal College altijd vooraf ontvangt. In de begeleidende brief daarbij staat nog dat het persgesprek van 15.30 tot 16.30 is. Dit is dus gewijzigd. Staat u niet op de verzendlijst van de stukken van het Regionaal College, dan kunt de rapportage opvragen bij de persvoorlichter Sjoerd van Andel.

Wilt u uiterlijk donderdagmorgen 26 oktober doorgeven aan persvoorlichter Sjoerd van Andel of u aanwezig zult zijn bij dit gesprek?

Met vriendelijke groeten,

H.P. Vos
Chef bureau communicatie politie Hollands Midden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...