Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 20001025 titel: Persberichten Regio Politie Drenthe url: www.politie-drenthe.nl/p_ni1.asp?ID=2076&POFI=P Arnold zegt: Politie Drenthe, eindelijk Index Titelbalk gaf: Regio Politie Drenthe Afzender is: nbcode: nb15

Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

woensdagmorgen 25 oktober 2000
11:09 woensdag 25 oktober 2000

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur 0592-361294 of 0653 23 80 59

Zuidwolde, eenzijdig ongeval
Reed vannacht een 22-jarige radioverslaggever uit Veeningen over de Hoogeveenseweg en kwam daarbij in de rechterberm terecht. Na een stuurcorrectie kwam het klassieke gevolg, namelijk hij schoot door naar de linkerkant van de weg waarbij hij tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder kon op eigen kracht uit de totaal vernielde auto klimmen en hulp in de buurt vragen. Hij werd voor observatie naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Hoogeveen, joyriding
Reed gistermiddag een 18-jarige knaap uit Hoogeveen in een busje over de Atlaslaan. Toen hij een politieauto zag stopte hij en reed achteruit waarbij hij tegen een andere auto botste. De knaap stapte uit en rende er vandoor maar kon door een agent worden achterhaald. Hij was zonder toestemming van zijn ouders er in hun auto vandoor gegaan. Nadat deze joyriding was afgewerkt werd de knaap onderhouden over een tasjesroof afgelopen zaterdag. Hij bekende op het fietspad van de Vos van Steenwijklaan uit het mandje van een fietsende vrouw haar tasje gestolen te hebben. De tas gooide hij later weg en van het geld (een paar gulden) kocht hij flessen cola. Geldgebrek was zijn motief.

Zuidlaren, inbraak woning
Vannacht omstreeks 05.30 uur hoorde een 55-jarige bewoner aan de Margrietlaan geluid in zijn woning waarvan hij wakker geworden was. Hij ging naar beneden en zag nog net een man wegrennen in de richting van de Oranjelaan. Even later zag hij daar een auto wegrijden in de richting van de Julianalaan. De man had de achterdeur opengebroken en de woning doorzocht. De bewoner mist de inhoud van zijn portemonnee (enige honderden guldens).

Emmen, diefstal zendmast
Deed een 53-jarige man uit Zevenhuizen namens zijn transport- en handelsonderneming aangifte van de diefstal van een zendmast met een lengte van 30 meter. De mast lag in twee gedeelten bij een hoogspanningsstation aan de Weerdingerstraat. Vermoedelijk is de mast afgelopen vrijdagmiddag met behulp van een kraan en een dieplader weggenomen.

Assen, huisvredebreuk
Werden bewoners aan de Mozartplaats vannacht wakker van geluid voor hun woning. Even later hoorden zij dat hun voordeur werd geforceerd waarna er lawaai in de gang was. Toen de 49-jarige bewoner ging kijken zag hij drie mannen die schreeuwden en vernielingen aanrichtten. Daarna gingen zij weg. Later in de nacht werden zij aangehouden op de Rondweg. De 23-jarige bestuurder uit Grolloo had geen rijbewijs. Hij werd aangehouden evenals de twee inzittenden (beiden 27 jaar uit Bovensmilde en Assen). De oorzaak van de vernielingen is gelegen in een familiekwestie van één van de aangehouden verdachten met de bewoner van de vernielde woning.

Hoogeveen, stroomstoring leidt tot veel telefoontjes De Meldkamer Drenthe kreeg vannacht honderden telefoontjes te verwerken van mensen die verontrust waren over een stroomstoring. Veel van hen brachten deze storing in verband met een rode gloed die werd veroorzaakt door het affakkelen bij een NAM-locatie aan Nijstad. Hier kwam veel publiek op af . Agenten die dienst hadden tot 23.00 uur verlengden hun dienst om collegas bij te staan bij het verwerken van de telefoontjes. Ook verleende medewerkers van het korps Landelijke Politiediensten medewerking. Voor zover nu bekend heeft de stroomstoring niet geleid tot onveilige situaties op de wegen of bij beveiligde bedrijven of woningen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie