Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksmuseum Twenthe als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RIJKSMUSEUM TWENTHE

Rijksmuseum Twenthe open als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp

Persbericht

Rijksmuseum Twenthe open als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp

Enschede, 25 oktober 2000

Het Rijksmuseum Twenthe is op vandaag officieel door burgemeester Mans van Enschede opengesteld als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp. Hij overhandigde een replica van een paneel van de schutting rond het rampgebied aan de heer A. Vasse,voorzitter van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp.

Het ontmoetingscentrum is een initiatief van betrokkenen bij de vuurwerkramp en biedt ruimte voor informele ontmoetingen, workshops, presentaties en andere activiteiten in relatie tot de vuurwerkramp. Tevens wordt er een beeld gegeven van de vuurwerkramp, van de gevolgen ervan en de reacties erop. Zo zijn er kopieën van het condolenaceregister ter inzage, is een deel van het bloemenmonument te bezichtigen en zijn er foto's van het Recherche BijstandsTeam te zien. Van de fotojournalist Cees Elzenga worden de foto's getoond die hij heeft gemaakt op zijn tocht door het rampgebied op 13 mei tussen 19.00 uur en 21.00 uur. De opstelling wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal.
Naast informatie van de gemeente Enschede liggen op de leestafel kopieën van alle landelijke en regionale krantenberichten over de ramp ter inzage en biedt een in het Museumcafé opgestelde computer toegang tot diverse internetsites met betrekking tot de ramp.

Het Rijksmuseum Twenthe heeft bij de vuurwerkramp aanzienlijke schade opgelopen. Het gehele gebouw is ontruimd en de collectie is opgeslagen in het depot van het museum en voor een deel ondergebracht bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo. De herstelwerkzaamheden aan het gebouw zijn inmiddels begonnen en zullen enkele maanden in beslag nemen. Het museum stelt de - wisselend bruikbare - vrije ruimte, waaronder het Museumcafé, graag beschikbaar als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp.

Het Rijksmuseum Twenthe is als Ontmoetingscentrum Vuurwerkramp opengesteld voor slachtoffers en belangstellenden met betrekking tot de vuurwerkramp.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 11.00 - 17.00 uur

Het Rijksmuseum Twenthe stelt graag ruimte beschikbaar voor activiteiten in relatie tot de vuurwerkramp. Hieraan zijn tijdens openingstijden van het museum geen kosten verbonden. De ruimte kan worden gereserveerd in overleg met de Interne Dienst van het museum, telefoon 053 4358675.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Melitta Frieling, coördinator PR van het Rijksmuseum Twenthe, telefoon 053 4358675.

25 okt 00 14:12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie