Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie verdachten opgepakt in Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Tjuchem 25-10-2000
Aanhoudingen in onderzoek vrijheidsberoving Tjuchem Woensdag 25 oktober 2000

Drie mensen gearresteerd

De politie heeft woensdagochtend onder leiding van een rechter commissaris en een officier van justitie zoekingen gedaan in twee woningen in Appingedam en een woning in Delfzijl. Hierbij werden drie personen aangehouden.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een overval en wederrechtelijke vrijheidsberoving van een 67-jarige inwoner van Tjuchem. Tijdens de zoekingen werd een kleine hoeveelheid cocaïne of heroïne aangetroffen. Bovendien werden meerdere mogelijk van diefstal afkomstige goederen in beslag genomen.

De zoekingen vonden plaats in het onderzoek naar de beroving van een inwoner van Tjuchem op 23 augustus 2000. Daarbij werd het slachtoffer in zijn woning overvallen en bedreigd. Twee verdachten namen de man vervolgens gekneveld in zijn eigen auto mee naar een pinautomaat op het NS hoofdstation in Groningen waar hij onder bedreiging enkele honderden guldens moest opnemen van zijn bankrekening. Hierna reden de verdachten naar Ruischerbrug waar zij het slachtoffer los maakten en hem zijn auto terug gaven. Het slachtoffer kon daarna in zijn auto naar huis. Een dag na de overval deed de man aangifte.

De drie verdachten zullen vrijdag worden voorgeleid aan de officier van justitie en rechter commissaris.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie