Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe actie in Zeeland tegen nucleair transport

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlissingen, 25 oktober 2000.

NIEUWE ACTIE IN ZEELAND TEGEN NUCLEAIR TRANSPORT PETTEN-BORSSELE

Vanmiddag hebben anti-kernenergie-activisten in Zeeland wederom geprotesteerd tegen het omstreden transport met hoog radioactief afval van de fluxkernreactor in Petten naar de COVRA-opslagplaats in Borssele. Net als eerdere keren was de Mobiele Eenheid met veel mensen aanwezig om de doorgang van het transport af te dwingen. Vier deelnemers aan het protest zijn gearresteerd. De actie was een initiatief van Stop Borssele, de SP en WISE.

De actievoerders vinden dat het afval niet in Borssele thuishoort. De COVRA is geen geschikte locatie, zeker niet voor afval dat duizenden jaren gevaarlijk blijft. De opslag-faciliteit ligt buitendijks en het Pettense afval wordt bij de COVRA opgeslagen in loodsen die daarvoor ongeschikt zijn. Tevens wordt met deze transporten gesuggereerd wordt dat het afval-probleem wordt opgelost, terwijl het in werkelijkheid slechts verplaatst wordt.

Het kernafvaltransport van vandaag was het derde transport van een serie van vier. Tegen de twee eerdere werd ook actie gevoerd. Het laatste transport zal plaatsvinden op woensdag 8 november.

Voor meer informatie:
06-22607308, 06-21824957, 0118-642369

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie