Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing drs. Leurdijk over Servië na Milosevic

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

25 okt 2000

Nummer 138 24 oktober 2000

Actualiteitencollege Studium Generale / SIB

Servië na het Milosevic-tijdperk

Servië na het Milosevic-tijdperk
Noot voor de pers

Vanavond, woensdag 25 oktober, houdt drs. Dick Leurdijk, VN-deskundige van Clingendael, een actualiteitencollege over de machtswisseling in Belgrado. Aansluitend vindt een discussie plaats onder voorzitterschap van prof. Hylke Tromp, hoogleraar Veiligheidsstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen. De avond wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) en vindt plaats in het Academiegebouw te Groningen.

Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Nu Milosevic plaats heeft gemaakt voor Kostunica lijken er betere tijden aan te breken.

Kostunica's eerste internationale optreden tijdens de informele top in Biarritz kreeg tenminste een enthousiast onthaal. Servië wil hij vrede en stabiliteit brengen, hij wil meewerken aan een eventuele afscheiding van Montenegro en wellicht zelfs Milosevic uitleveren. Voorlopig liggen de prioriteiten echter bij de economie, die grote schade is toegebracht. Servië is door de bombardementen flink getraumatiseerd; ook Kostunica zegt dat de vernederingen door de NAVO nimmer mogen worden vergeten ....

Noot voor de pers

Voor nadere informatie: Studium Generale Groningen, tel. (050) 363 54 62.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie