Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA aan de staatssecretaris van LNV

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

25 oktober 2000

Vragen van het lid Dijsselbloem (PvdA) aan de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

1.

Bent u op de hoogte van de klacht dat Staatsbosbeheer als eigenaar van grond en huizen op Terschelling op dit moment verhogingen van de erfpachtscanon door zou voeren met percentages oplopend tot 500% per jaar?

2.

Zijn dergelijke aanpassingen toegestaan?

3.

Acht u dergelijke extreem hoge aanpassingen gewenst? Bent u bereid hiertegen stappen te ondernemen als deze klachten gegrond zijn? Zo nee, waarom niet?

4.

Zijn in het kader van het convenant tussen het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Staatsbosbeheer afspraken gemaakt over de wijze waarop Staatsbosbeheer omgaat met haar erfpachters?

5.

Welke bijzondere verantwoordelijkheid heeft Staatsbosbeheer in uw ogen op Terschelling, als eigenaar van 80% van het landoppervlak, als het gaat om beheersen van het (erf)pachtprijspeil en de daarvan afgeleide huren op het eiland, ten behoeve van zowel de vaste bewoners van Terschelling als toeristen?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie