Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De kiekenbelt bij Douwelerkolk ontdekking waard!

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 43, 25 oktober 2000

DE KIEKENBELT BIJ DOUWELERKOLK ONTDEKKING WAARD!

De Kiekenbelt bij de Douwelerkolk is een uitkijkbult op het voormalig landgoed van de familie Wijtenhorst. Deze Kiekenbelt is een fraai en belangrijk cultuurhistorisch landschapselement in Deventer. Op initiatief van Landschap Overijssel is deze Kiekenbelt onlangs opgeknapt door vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Deventer. Zij zijn daarbij ondersteund door medewerkers van de gemeente Deventer.

De vrijwilligers hebben het hekwerk vernieuwd, weggespoeld zand vervangen en een nieuwe trap aangelegd. Het karakter van de Kiekenbelt is versterkt door een zicht-as naar Schalkhaar te maken en is een zitgelegenheid te creëren door een grote beuk op de top neer te leggen. Om de voorbijganger te informeren is tevens een aantrekkelijk informatiebord gemaakt.

Recreatieplek

De Kiekenbelt is vroeger gebruikt als plek om te recreëren. Ook nu wordt er getrimd, gewandeld en genoten van het uitzicht. En dat blijft natuurlijk ook mogelijk in de toekomst. Het informatiebord dat door een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij geplaatst kon worden, vertelt iets over de historie van landgoed de Wijtenhorst en haar familie; over de flora en de fauna van het gebied en hoe het herstel in zijn werk is gegaan. Het bord staat naast het fietspad bij de ingang van het landgoed, en is dus ook zichtbaar voor mensen die langs de Kiekenbelt gaan.

Opening

Wethouder G. Hiemstra onthult maandag 30 oktober het informatiepaneel over de Kiekenbelt en opent daarmee de vernieuwde Kiekenbelt. Uiteraard is iedere belangstellende van harte welkom, maar in het bijzonder alle vrijwilligers en medewerkers van de gemeente, die zo hard aan het project hebben gewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie