Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV brengt Rapport 'De tijd van ons leven?' uit

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Rapport De tijd van ons leven?
regio Zuidoost - (corinne.simons@fnv.nl)

Wie arbeid en zorgtaken moet combineren, weet hoe moeilijk dat kan zijn. Voor deze zogenaamde taakcombineerders is de combinatie van verschillende verantwoordelijkheden en bijbehorende activiteiten vaak een dagelijks herhalend probleem. Onze samenleving sluit onvoldoende aan bij de wensen en behoeften van deze groeiende groep burgers. De landelijke overheid heeft daarom de stimuleringsmaatregel "Dagindeling" ingesteld. Naar aanleiding daarvan heeft het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant een projectaanvraag ingediend, waarop positief is besloten. Resultaat is het project "De tijd van ons leven".Samenwerkingspartners binnen het project zijn de gemeenten Asten en `s-Hertogenbosch, FNV Noord Brabant/Zeeland en het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant. Doel van het project is binnen 2½ jaar in Asten en 's-Hertogenbosch creatieve voorstellen en oplossingen te ontwikkelen voor een dagindeling van de lokale samenleving, die meer ruimte laat voor keuzemogelijkheden van mannen en vrouwen om betaald werk en zorgtaken te combineren en evenwichtig te verdelen.

Eén van de eerste afgeronde projectresultaten binnen "De tijd van ons leven" is een behoeftepeiling onder 200 taakcombineerders uit zowel Asten als `s-Hertogenbosch. Uit de behoeftepeiling wordt duidelijk dat knelpunten van taakcombineerders boven het individuele niveau gepositioneerd dienen te worden. Dit bewijst de actualiteit van lokaal dagindelingbeleid, in de betreffende gemeenten, maar ook elders.

Als u geïnteresseerd bent in het rapport "De tijd van ons leven?", dan kunt u dit bestellen door f 25,-- over te maken op girorekening 737777 van het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant o.v.v. "Behoeftepeiling".

Verdere informatie? Neem dan contact op met:
Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant
Postbus 1148 (Stationsweg 7)
5200 BD `s-Hertogenbosch
Telefoon: 073-6143045 / Fax: 073-6123907
Projectleiders: Marjon Meijs en Gerda de Vries
Contactpersoon: Gerda de Vries, e-mail: (gdvries@bve.emancipatie.net)

Meer informatie over dit- of andere dagindelingprojecten en het landelijk overheidsbeleid t.a.v. dagindeling vindt u www.dagindeling.nl/index/home_main.html (hier).

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/zuidoost .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie