Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVT brengt nieuwe versies van spraakherkenningsoftware

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

AVT brengt nieuwe versies van L&H Dragon NaturallySpeaking, L&H VoiceXpress en Philips SpeechMagic.

Heemstede, 25 oktober 2000 Advance Voice Technology (AVT) brengt nieuwe versies op de markt van Dragon, L&H en Philips.Na de overname van Dragon door L&H zijn de producten van beide bedrijven onder de loep genomen. Zo komt Dragon NaturallySpeaking uit in de versie Preferred 5.0 en Professional 5.0 en L&H Voice Xpress 5.0 komt uit met Standard, Professional en Mobile Professional. De pakketten zijn volledig Nederlandstalig en Dragon NaturallySpeaking Preferred 5.0 komt standaard met maar liefst 4 talen. Philips brengt SpeechMagic versie 4.0 van haar spraakherkenningsoftware uit. Alle pakketten kennen tal van vernieuwingen en verbeteringen.

Dragon NaturallySpeaking Preferred 5.0

In versie 5.0 is de herkenning verder geperfectioneerd, is de trainingstijd teruggebracht tot slechts 5 minuten en is het corrigeren sterk vereenvoudigd d.m.v. een overzichtelijk corrigeervenster. Verder is het mogelijk om geheel stemgestuurd over internet te surfen en e-mail te dicteren met speciaal daarvoor ontwikkelde stemcommando s. Met de optie woorden toevoegen van document worden documenten gescand op specifieke woorden die nog niet bekend zijn en voegt ze toe aan de woordenbibliotheek. Nieuw in 5.0 is het gebruik van meerdere talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) in één pakket. Binnen een document kan men overschakelen naar een andere taal. Met het afspeelcommando kunnen delen van de tekst in eigen stem teruggehoord worden, wat met name heel handig is bij het corrigeren van tekst, waarvan men niet meer weet hoe dit ook al weer gedicteerd was. Met de spraakgestuurde sneldictaat -optie kan men veelgebruikte woorden, zinsneden en alinea s met één stemcommando aanroepen en invoegen. Nooit meer stemcommando s vergeten met de referentiekaart, de top 10-commandosticker en de on-line hulp die op het scherm verschijnen. Om vertrouwd te raken met versie 5.0 staat er een uitgebreid leerprogramma op de CD om snel en eenvoudig met de mogelijkheden van het programma om te leren gaan. De Professional versie van NaturallySpeaking 5.0 heeft naast alle opties van de Preferred ook een uitgebreide macro-functie en kan meerdere woordenboeken aan. Voor gebruikers die veel onderweg dicteren, is de mobiele optie een uitkomst. U dicteert uw teksten én commando's in een digitale recorder (bijv. de Dragon Mobile Recorder). Op kantoor wordt de recorder aan de computer gekoppeld, u kiest de gewenste applicatie en uw gedicteerde tekst wordt omgezet in getypte tekst.

Systeemeisen:
Minimaal Windows 98/2000/ME/NT, PC met Pentium II 266MHz processor, 64Mb RAM geheugen en 150Mb harddiskruimte. Voorts dient men te beschikken over een CD-ROM speler en een Dragon compatibel geluidskaart.

L&H Voice Xpress Professional 5.0

De nieuwe versie van Voice Xpress kent tal van verbeteringen, waaronder een verbeterde stemherkenning, spellingcontrole en een geminimaliseerde trainingstijd van slechts 5 minuten. Verder is de woordenbibliotheek sterk uitgebreid, is er een leerprogramma toegevoegd die men snel vertrouwd maakt met het programma en kan men geheel stemgestuurd op het internet surfen. Met de spraakgestuurde autotekst optie kan men veelgebruikte woorden, zinsnede en alinea s eenvoudig aanroepen en invoegen. L&H Voice Xpress legt een lijst aan van veelgebruikte commando s in het programma waarin gedicteerd wordt. Deze lijst wordt iedere keer ververst als men in het programma terugkeert. Een uiterst handige optie in 5.0 is het ah en uh -filter die dergelijke stopwoordjes eruit filtert tijdens het dicteren. Een van de sterke punten in Voice Xpress is het maken van macro s van veelgebruikte spraakcommando s, toetscommando s en muisklikken. Met het bijgevoegde L&H Realspeak kan men het eigen dictaat in een natuurlijke menselijke stem terughoren.

Systeemeisen:
Minimaal Windows 98/2000/ME/NT, PC met een Pentium II 266MHz, 64Mb RAM geheugen en minimaal 250Mb harddiskruimte. Uiteraard dient u verder te beschikken over een CD-ROM speler, speakers en een SoundBlaster-compatibel geluidskaart.

Philips SpeechMagic 4.0

Als zakelijk partner van Philips Speech Processing levert AVT ook het professionele assortiment spraakherkenningsproducten van Philips. Onlangs heeft Philips SpeechMagic 4.0 uitgebracht. Een spraakherkenningspakket met netwerkmogelijkheden. Met deze versie kan men rapporten, brieven en e-mail dicteren en opslaan op een centrale server. Een ander persoon kan vervolgens met het dictaat aan de slag, nadat de server het dictaat om heeft gezet in tekst. Naast een sterke verbetering van de spraakherkenning en de herkenningssnelheid, ondersteunt dit pakket ook diverse microfoons, dictafoons, telefoons, LAN- en WAN-netwerken, zodat wereldwijd gedicteerde bestanden verstuurd en opgeroepen kunnen worden.

SpeechMagic is meertalig en er kan moeiteloos in de taal van uw keuze gedicteerd worden. Er zijn verschillende vocabulaires beschikbaar voor diversen vakgebieden. SpeechMagic kent een trainingstijd van 15 minuten, waarna men direct aan de slag kan. SpeechMagic kent een hoge mate van geluidscompressie waardoor het mogelijk is om deze bestanden over het netwerk te versturen.

Systeemeisen:
Minimaal Windows 95/98/NT/2000, Microsoft Office 97/2000 en een server die draait onder Windows 2000/NT of Novell.Werkstations dienen uitgerust te zijn met minimaal een Pentium II 233MHz, 128Mb RAM geheugen en 1Gb harddisk. De Server dient te beschikken over een Pentium III 500MHz processor, 128Mb RAM en een SoundBlaster-compatibel geluidskaart.

Prijzen en beschikbaarheid van de diversen pakketten verschilt en wij raden u aan om te bellen met 023-529 43 44.

Advance Voice Technology bv

AVT heeft sinds 1985 brede ervaring opgedaan met producten voor spraakherkenning. AVT levert software en hardware die geschikt zijn voor alle vormen van spraakherkenning. AVT biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen en heeft overeenkomsten gesloten met toonaangevende producenten op het gebied van spraakherkenningstechnologie. Daarnaast levert AVT software-aanpassingen, installatie s, opleidingen en consultancy. Dit persbericht en andere persinformatie van AVT kunt u ook vinden op de AVT-website: www.spraakherkenning.nl

Voor meer informatie:
Advance Voice Technology bv
Contactpersoon Bob Witjas
Telefoon 023-529 43 44
Fax. 023-529 32 33
E-mail: bwitjas@advancetech.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie