Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe dienst Werkstad Rotterdam krijgt vorm

Datum nieuwsfeit: 25-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Nieuwe dienst Werkstad krijgt vorm

(20-10) Dit voorjaar besloot de gemeenteraad om een nieuwe gemeentelijke dienst Werkstad op te richten. Het College legt nu een uitgewerkt voorstel voor de inrichting van deze dienst aan de gemeenteraad voor. Werkstad is nu nog onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als zelfstandige dienst valt Werkstad straks direct onder wethouder Van der Tak.
Er zijn diverse redenen om Werkstad te verzelfstandigen. Werkstad is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote organisatie die in feite al als zelfstandige eenheid opereert. Bovendien vindt de gemeente de uitvoering van het werkgelegenheidsbeleid zo belangrijk dat een directe aansturing door de verantwoordelijk wethouder gewenst is. Ook ontstaat straks een zuiverder rolverdeling tussen de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid als opdrachtgever en de dienst Werkstad als opdrachtnemer van werkgelegenheidsprojecten. Voor de 220 medewerkers van Werkstad en de ruim 4000 WIW-werknemers verandert er in de praktijk niets. Zij houden dezelfde baan met dezelfde arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en verworvenheden. De afsplitsing van Werkstad heeft in de praktijk evenmin gevolgen voor de personeelsformatie bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Ondernemingsraden van zowel Werkstad als de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben positief geadviseerd over de oprichting van de nieuwe dienst.
De gemeenteraad neemt op 2 november een definitief besluit over de toekomst van Werkstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie