Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdag 26 oktober 2000
10:36 donderdag 26 oktober 2000

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur 0592-361294 of 0653 23 80 59

Meppel, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 23-jarige man uit Meppel met zijn bedrijfsauto over de Zomerdijk en sloeg daar linksaf de Handelsweg op. Daarbij gaf hij geen voorrang aan een 39-jarige motorrijder uit Ruinerwold die over de Handelsweg reed. De motorrijder werd met beenletsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Coevorden, inbraak
Werd met grog geweld een deur van een restaurant aan het stationsplein geforceerd waarna de aanwezige gokkasten werden opengebroken. Ook verdwenen er enkele flessen sterke drank. De 33-jarige eigenaar deed aangifte.

Coevorden, bezoekster winkelcentrum gewond
Liep gistermiddag een 39-jarige vrouw uit Katwijk aan Zee over de Gansehof toen zij geraakt werd door een vallende stellage met daarop sierbeplanting. Deze stellage hing aan een touw dat mogelijk gebroken is. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis in Hardenberg overgebracht met hoofdletsel, niet bekend of zij is opgenomen.

Hoogeveen, bedrijfsinbraak
Vond vannacht een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Dr Anton Philipsstraat. De toegangsdeur werd geforceerd waarna uit het kantoor een kluisje werd weggenomen met daarin een paar duizend gulden. Een 30-jarige man uit Elim deed namens het bedrijf aangifte.

Tweede Valthermond, ongeval met letsel (onder invloed) Reed gisteravond een 59-jarige man in zijn woonplaats als bestuurder van een tractor met aanhangwagen over de weg 2e Valthermond. Toen er twee tegenliggers naderden ging hij deels in de berm rijden om hen de ruimte te geven. De eerste auto passeerde hem, de tweede reed vol op het wiel van de tractor in waarna de 35-jarige bestuurster met haar auto in het bouwland tot stilstand kwam. De bestuurster werd naar het SZE overgebracht war zij met onbekend letsel werd opgenomen. Er werd een bloedproef van haar genomen.

Eerste Exloërmond, snelheid
Werd gistermiddag met behulp van een lasergun gecontroleerd op de Drentse Mondenweg. Waar een snelheid van 80 km/uur is toegestaan werden snelheden gemeten van 100, 116, 125 en 147 km/uur. Deze laatste overtreding werd gemeten bij een 43-jarige bestuurder uit Borger.

Emmen, woninginbraak
Werd gistermiddag ingebroken in een woning aan de Danackers waarbij de stereo-installatie werd weggenomen en enkele sieraden. De 31-jarige bewoner deed aangifte. De dader is vermoedelijk via de hengelmethode binnengekomen.
Emmen, woninginbraak
Werd gistermiddag ingebroken in een woning aan de Danackers waarbij de stereo-installatie werd weggenomen en enkele sieraden. De 31-jarige bewoner deed aangifte. De dader is vermoedelijk via de hengelmethode binnengekomen.

Emmen, snelheidsduivel onder invloed
Reed gisteravond een 48-jarige man uit Veendam met zijn auto over de Rondweg. Met een lasergun werd een snelheid van 132 km/uur vastgesteld waar een snelheid van 70 km/uur is toegestaan. Na staandehouding werd een alcoholpromillage vastgesteld van 0,6. Daarvoor werd hem een transactie aangeboden van fl. 400,-. Zijn rijbewijs werd ingevorderd voor de snelheidsovertreding waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Zuidlaren, inbreker aangehouden
Werd gistermiddag een 18-jarige man uit Zuidlaren aangehouden die even tevoren een inbraak had gepleegd aan de Emmalaan. Getuigen die de man volgden waarschuwden de politie waarna het eenvoudig was om hem aan te houden. De man had de gestolen sieraden nog bij zich.

Midlaren, ongeval zonder letsel
Reed gistermiddag een 23-jarige man uit Stadskanaal in een geleende Porsche 944 over de Groningerstraat. Bij een inhaalmanoeuvre raakte hij in de berm en verloor de macht over het stuur. Hierna kwam hij aan de andere zijde van de weg terecht en botste frontaal tegen een boom. De bestuurder en de inzittende zijn door een ambulance naar een huisarts gebracht. voor onderzoek. Voor zover bekend kwamen ze er zonder letsel vanaf. Meer info over inzittende niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie