Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw aanzegging tot vertrek Roma-familie Houten

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Opnieuw aanzegging tot vertrek Roma-familie

donderdag 26 oktober 2000 - Door: Ed Plekkenpol

De Roma familie die sinds 19 oktober verblijft op het parkeerterrein bij het expocentrum Euretco op bedrijventerrein Doornekade heeft donderdag 26 oktober een tweede aanzegging tot vertrek gekregen. Men moet voor vrijdag 27 oktober om 11.00 vertrokken zijn. De gemeente Houten beroept zich nu op artikel 173 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Houten. Hierin staat dat het langer dan drie dagen laten staan van caravans op of langs de openbare weg niet is toegestaan. Daarnaast stelt de gemeente dat het parkeerterrein komend weekend, 28 en 29 oktober, nodig is vanwege een beurs die naar verwachting door ruim 3500 personen per dag zal worden bezocht. De meesten daarvan zullen met de auto naar Houten komen. Mochten de Roma-families voor vrijdag 27 oktober 11.00 uur niet weg zijn, dan zal de gemeente de aangezegde bestuursdwang effectueren en worden de caravans vervoerd naar een locatie buiten de gemeente Houten.
Eerst moet trouwens de rechtbank nog een uitspraak doen. B&W hebben donderdag de President van de Utrechtse rechtbank verzocht de schorsing van de eerste aanzegging bestuursdwang op te heffen. Hierover vindt vrijdag 27 oktober om 10.30 uur een zitting bij de rechtbank plaats.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie