Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstelling van theatergroep Rotterdams Lef in premiere

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht
Rotterdam, 11 september 2000

Bombrush (The Show), of de warzone van het familiegevoel

Op 26 oktober a.s gaat tijdens het jongeren theater- en dansfestival ACT 2000 de nieuwe voorstelling Bombrush (The Show) van jongerentheatergroep Rotterdams Lef in première. De voorstelling heeft de vorm van een tragedie waarin klassieke thema's zoals macht, liefde en haat, worden verplaatst naar de dynamiek van de huidige maatschappij. In Bombrush (The Show), worden vlijmscherpe dialogen afgewisseld met vette raps en snelle dans. Lef laat in haar derde productie weer zien waar ze voor staat: het maken van dynamisch en multidisciplinair theater met veel interactie tussen de spelers en het publiek.

Geïnspireerd op het leven van Josphine Baker, vertelt Bombrush het verhaal van een groepje jongeren, allemaal geadopteerd door een filmdiva, dat een jaar na haar dood nog steeds bij elkaar is. Ze leven in een droomwereld; zij wonen samen in hun ouderlijk huis compleet met zwembad en golfbaan, afgesloten van de buitenwereld en met een miljoenenerfenis in de kluis van de notaris. Denken ze. In deze zeepbel hebben zij hun eigen werkelijkheid gecreëerd met gedragscodes, rolpatronen en machtsverhoudingen. Roddels en ruzies vullen hun dagen. Een aantal zoekt nog steeds naar de invulling van hun leven, terwijl anderen het al opgegeven hebben en zich in een leven vol drugs, seks en oppervlakkigheden hebben gestort. Op de dag voor de herdenking van de sterfdag van moeder, de erfenis is bijna binnen, verschijnt een onverwachte bezoeker die voor een dramatische wending zorgt. De droom verandert langzamerhand in een nachtmerrie, de spanning loopt op en uiteindelijk staan de bewoners voor een lastige keuze

Workshops door spelers Rotterdams Lef Na afloop van de voorstelling kunnen spelers van Rotterdams Lef workshops geven van ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze workshops gaat het publiek zelf aan de slag met de disciplines die Rotterdams Lef in haar voorstellingen gebruikt: dans, theater en muziek.

Landelijke tournee
De première van Bombrush (the show) vindt plaats in Lantaren/ Venster tijdens het jongeren theater- en dansfestival ACT 2000. Tijdens dit festival presenteren zeven Rotterdamse instellingen diverse, actuele theater- en dans voorstellingen voor en door jongeren. Daarna gaat Lef op tournee door Nederland en spelen ze onder meer in de Melkweg, theater Cosmic, de Krakeling, het Isala theater, Grand theatre Groningen en het Volksbuurtmuseum. Voor een actuele speellijst, fotomateriaal en meer informatie check www.rotterdams-lef.nl


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie