Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Microsoft Certified Partner Program voor e-business

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe Microsoft Certified Partner Program voorziet klanten van nieuwe keuzemogelijkheden voor e-business-oplossingen van partners

Opvolger van Microsoft Certified Solution Provider programma voorziet tevens in nieuwe keuze aan support en aan enterprise systemen van partners

Schiphol-Rijk, 26 oktober 2000 - Microsoft introduceert een nieuw Certified Partner Program met het bijbehorende predikaat 'Microsoft Certified Partner'. Het programma omvat nieuwe criteria, gebaseerd op de diensten, applicaties en hosting-voorzieningen die worden geleverd door bedrijven die technologie ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren. Het programma bevat een pakket aan middelen en supportvoorzieningen waarmee partners hun bedrijf kunnen inrichten op het ontwikkelen van oplossingen op basis van het Microsoft .NET Enterprise Servers en andere Microsoft-technologieën.

Het Microsoft Certified Partner Program is een uitbreiding van het huidige Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) Program. Het MCSP is in 1992 ingesteld en telt inmiddels 31.000 geregistreerde partners, waaronder 580 Nederlandse bedrijven. Het nieuwe programma vereenvoudigt de relatie tussen de partner en Microsoft en brengt system integrators en ontwikkelaars van maatwerksoftware onder één noemer met Application Service Providers (ASP), onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's), Microsoft Support Centers en andere leveranciers van e-business en enterprise systemen. Klanten zullen profiteren van één enkele, herkenbare aanduiding voor partnerorganisaties die door Microsoft zijn gecertificeerd voor het leveren van oplossingen, variërend van hosting-diensten tot verticale oplossingen en .NET services.

Michel van der Bel, Director Enterprise & Partner Group van Microsoft: "Voor ons succes zijn wij volledig afhankelijk van onze partners. In de huidige markt is het van cruciaal belang dat wij ons toonaangevende technologische platform completeren met verhoogde investeringen in ons partnerprogramma. Alleen dan zullen onze partners voor onze producten blijven kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat .NET en het Microsoft Certified Partner Program een winnende combinatie zijn voor onze partners en onze klanten."

Verbeteringen
Deelnemers aan het Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) programma zullen diverse verbeteringen zien in het nieuwe Microsoft Certified Partner Program, wanneer het op 1 januari 2001 officieel wordt gelanceerd. Het nieuwe programma biedt meer voordelen op twee terreinen: slagvaardigheid in de markt en technische slagvaardigheid. Gold Certified Partners kunnen nog meer voordelen tegemoet zien, afhankelijk van hun specialisme. In totaal zal Microsoft meer dan $1 miljard investeren in partners.

Afhankelijk van hun zakelijke behoeften ontvangen partners diverse voordelen om de technische en marktslagvaardigheid te vergroten. Tot het nieuwe aanbod behoren Enterprise Service Offerings die kant-en-klare architecturen bieden, ontwikkeld door partners en Microsoft Consulting Services, ter ondersteuning van de gehele IT-levenscyclus. Microsoft Certified Partners kunnen tevens ASP-licenties aanbieden aan hun klanten via het ASP Licensing Program en het Microsoft Official Curriculum is nu beschikbaar voor partners die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van trainingen. Nieuwe .NET- materialen zullen de partners voorbereiden op het leveren van .NET-oplossingen, gebaseerd op werkelijk gedistribueerde webdiensten.

Nieuw topniveau certificaat
Het nieuwe programma bevat een nieuw topniveau certificaat: 'Microsoft Gold Certified Partner'. Dit certificaat stelt partners in staat om zich te onderscheiden binnen hun specialisatie. Klanten kunnen hierdoor gemakkelijker een hoog gekwalificeerde partner met expertise op het gebied van hun specifieke behoefte identificeren. Afhankelijk van het toepassingsgebied is voor de Gold-status een bepaald aantal MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers vereist. Tevens moeten partners die zich kandidaat willen stellen, klantreferenties op het specifieke toepassingsgebied indienen. Voor de Gold-status voor Application Service Providers heeft Pink Elephant een speciale wereldwijde audit ontwikkeld.

Koploper gecertificeerde medewerkers
CMG is in de EMEA-regio (Europe, Middle East and Africa) één van de koplopers wat betreft het aantal Microsoft-gecertificeerde medewerkers. CMG heeft honderden gecertificeerde consultants in dienst en onderhoudt een duurzame relatie met Microsoft. PieterJan Hilbers, Managing Director, CMG Finance: "Met dit nieuwe partnerprogramma stelt Microsoft de problematiek van de klant centraal. De samenwerking tussen een partner en Microsoft richt zich niet meer op het verkopen van zo veel mogelijk licenties aan zo veel mogelijk klanten, maar gaat uit van de markt van de partner en het realiseren van de beste oplossingen voor de gemeenschappelijke klant. Een partnercertificaat wordt nu veel meer dan een bordje aan de muur. Doordat duidelijke maatstaven worden gehanteerd, kunnen partners zich met meerwaarde profileren in de markt. Het topniveau Gold-certificaat zorgt voor een goede diversificatie. Ook CMG zal de Gold-certificaten gebruiken om zich te onderscheiden van de andere 579 Microsoft-partners. Gezien onze uitgebreide expertise komen wij voor alle Gold-certificaten in aanmerking. Het realiseren van specifieke oplossingen voor onze klanten heeft in onze samenwerking met Microsoft altijd voorop gestaan." Aldus Hilbers.

Overleven in de nieuwe economie
Michiel Willemse, Partner Marketing Manager, Enterprise and Partner Group van Microsoft Nederland: "Met de snelle ontwikkelingen in de IT was de tijd rijp om een nieuw certificeringprogramma voor onze partners te lanceren. Wij hebben gemerkt dat onder de 8.000 Nederlandse bedrijven die hun producten en diensten baseren op Microsoft-technologie, enerzijds de behoefte bestaat om zich sterker te kunnen profileren en anderzijds om zich te specialiseren in een specifiek toepassingsgebied. Wij zijn van mening dat de IT-bedrijven die nu duidelijke keuzes maken en gerichte investeringen doen, de bedrijven zijn die in de nieuwe economie zullen overleven. Het Microsoft Certified Partner Program sluit daar naadloos op aan."

Voorwaarden van het Microsoft Certified Partner Program De lidmaatschapsvoorwaarden van het Microsoft Certified Partner Program zullen gelijk zijn aan de voorwaarden voor het MCSP van dit jaar: om na de introductie op 1 januari 2001 in aanmerking te komen voor het certificaat 'Microsoft Certified Partner' moeten bedrijven minimaal twee Microsoft Certified Professionals (MCP's) in vaste dienst hebben. Voor onafhankelijke softwareontwikkelaars (ISV's) geldt een aparte regeling: zij moeten minimaal één productgerelateerd certificaat bezitten zoals het certificaat 'Certified for Windows 2000' of 'Designed for BackOffice'.

Voorwaarden voor het 'Gold'-certificaat opgesplitst per toepassingsgebied Microsoft onderscheidt de volgende certificaten:

· Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems Voor Microsoft Certified Partners die zeven MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers in dienst hebben, bij aanmelding drie klantreferenties hebben ingediend over implementaties van enterprise-systemen en die vervolgens elk jaar minimaal vijf nieuwe referenties kunnen aanleveren.
· Microsoft Gold Certified Partner for Commerce Voor Microsoft Certified Partners die vier MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers in dienst hebben, die drie klantreferenties op het gebied van commerce (e-commerce) hebben ingediend en die vervolgens elk jaar minimaal vijf nieuwe referenties kunnen aanleveren.
· Microsoft Gold Certified Partner for Hosting & Application Services Microsoft Certified Partners die de speciaal ontwikkelde ASP-audit van Pink Elephant hebben doorlopen.


· Microsoft Gold Certified Partner for Support Services Certificaat waarvoor dezelfde strenge eisen gelden die gelden voor het Microsoft Certified Support Center (MCSC) program.

De jaarlijkse lidmaatschapskosten zullen in 2001 zowel voor de Microsoft Certified Partner als de Gold Partners niet omhoog gaan. Bedrijven met interesse in het nieuwe programma kunnen terecht op www.microsoft.com/mcsp. Huidige Microsoft Certified Solution Providers kunnen vanaf eind november 2000 op deze website hun lidmaatschap verlengen, dat wil zeggen omzetten naar het nieuwe Microsoft Certified Partner Program. Bedrijven die nog geen lid zijn kunnen zich vanaf deze dag aanmelden. Tenslotte kunnen bedrijven zich vanaf de genoemde datum via de website aanmelden voor de Gold-status.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.nl/press/

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...