Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Microsoft Certified Partner Program voor e-business

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe Microsoft Certified Partner Program voorziet klanten van nieuwe keuzemogelijkheden voor e-business-oplossingen van partners

Opvolger van Microsoft Certified Solution Provider programma voorziet tevens in nieuwe keuze aan support en aan enterprise systemen van partners

Schiphol-Rijk, 26 oktober 2000 - Microsoft introduceert een nieuw Certified Partner Program met het bijbehorende predikaat 'Microsoft Certified Partner'. Het programma omvat nieuwe criteria, gebaseerd op de diensten, applicaties en hosting-voorzieningen die worden geleverd door bedrijven die technologie ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren. Het programma bevat een pakket aan middelen en supportvoorzieningen waarmee partners hun bedrijf kunnen inrichten op het ontwikkelen van oplossingen op basis van het Microsoft .NET Enterprise Servers en andere Microsoft-technologieën.

Het Microsoft Certified Partner Program is een uitbreiding van het huidige Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) Program. Het MCSP is in 1992 ingesteld en telt inmiddels 31.000 geregistreerde partners, waaronder 580 Nederlandse bedrijven. Het nieuwe programma vereenvoudigt de relatie tussen de partner en Microsoft en brengt system integrators en ontwikkelaars van maatwerksoftware onder één noemer met Application Service Providers (ASP), onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's), Microsoft Support Centers en andere leveranciers van e-business en enterprise systemen. Klanten zullen profiteren van één enkele, herkenbare aanduiding voor partnerorganisaties die door Microsoft zijn gecertificeerd voor het leveren van oplossingen, variërend van hosting-diensten tot verticale oplossingen en .NET services.

Michel van der Bel, Director Enterprise & Partner Group van Microsoft: "Voor ons succes zijn wij volledig afhankelijk van onze partners. In de huidige markt is het van cruciaal belang dat wij ons toonaangevende technologische platform completeren met verhoogde investeringen in ons partnerprogramma. Alleen dan zullen onze partners voor onze producten blijven kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat .NET en het Microsoft Certified Partner Program een winnende combinatie zijn voor onze partners en onze klanten."

Verbeteringen
Deelnemers aan het Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) programma zullen diverse verbeteringen zien in het nieuwe Microsoft Certified Partner Program, wanneer het op 1 januari 2001 officieel wordt gelanceerd. Het nieuwe programma biedt meer voordelen op twee terreinen: slagvaardigheid in de markt en technische slagvaardigheid. Gold Certified Partners kunnen nog meer voordelen tegemoet zien, afhankelijk van hun specialisme. In totaal zal Microsoft meer dan $1 miljard investeren in partners.

Afhankelijk van hun zakelijke behoeften ontvangen partners diverse voordelen om de technische en marktslagvaardigheid te vergroten. Tot het nieuwe aanbod behoren Enterprise Service Offerings die kant-en-klare architecturen bieden, ontwikkeld door partners en Microsoft Consulting Services, ter ondersteuning van de gehele IT-levenscyclus. Microsoft Certified Partners kunnen tevens ASP-licenties aanbieden aan hun klanten via het ASP Licensing Program en het Microsoft Official Curriculum is nu beschikbaar voor partners die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van trainingen. Nieuwe .NET- materialen zullen de partners voorbereiden op het leveren van .NET-oplossingen, gebaseerd op werkelijk gedistribueerde webdiensten.

Nieuw topniveau certificaat
Het nieuwe programma bevat een nieuw topniveau certificaat: 'Microsoft Gold Certified Partner'. Dit certificaat stelt partners in staat om zich te onderscheiden binnen hun specialisatie. Klanten kunnen hierdoor gemakkelijker een hoog gekwalificeerde partner met expertise op het gebied van hun specifieke behoefte identificeren. Afhankelijk van het toepassingsgebied is voor de Gold-status een bepaald aantal MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers vereist. Tevens moeten partners die zich kandidaat willen stellen, klantreferenties op het specifieke toepassingsgebied indienen. Voor de Gold-status voor Application Service Providers heeft Pink Elephant een speciale wereldwijde audit ontwikkeld.

Koploper gecertificeerde medewerkers
CMG is in de EMEA-regio (Europe, Middle East and Africa) één van de koplopers wat betreft het aantal Microsoft-gecertificeerde medewerkers. CMG heeft honderden gecertificeerde consultants in dienst en onderhoudt een duurzame relatie met Microsoft. PieterJan Hilbers, Managing Director, CMG Finance: "Met dit nieuwe partnerprogramma stelt Microsoft de problematiek van de klant centraal. De samenwerking tussen een partner en Microsoft richt zich niet meer op het verkopen van zo veel mogelijk licenties aan zo veel mogelijk klanten, maar gaat uit van de markt van de partner en het realiseren van de beste oplossingen voor de gemeenschappelijke klant. Een partnercertificaat wordt nu veel meer dan een bordje aan de muur. Doordat duidelijke maatstaven worden gehanteerd, kunnen partners zich met meerwaarde profileren in de markt. Het topniveau Gold-certificaat zorgt voor een goede diversificatie. Ook CMG zal de Gold-certificaten gebruiken om zich te onderscheiden van de andere 579 Microsoft-partners. Gezien onze uitgebreide expertise komen wij voor alle Gold-certificaten in aanmerking. Het realiseren van specifieke oplossingen voor onze klanten heeft in onze samenwerking met Microsoft altijd voorop gestaan." Aldus Hilbers.

Overleven in de nieuwe economie
Michiel Willemse, Partner Marketing Manager, Enterprise and Partner Group van Microsoft Nederland: "Met de snelle ontwikkelingen in de IT was de tijd rijp om een nieuw certificeringprogramma voor onze partners te lanceren. Wij hebben gemerkt dat onder de 8.000 Nederlandse bedrijven die hun producten en diensten baseren op Microsoft-technologie, enerzijds de behoefte bestaat om zich sterker te kunnen profileren en anderzijds om zich te specialiseren in een specifiek toepassingsgebied. Wij zijn van mening dat de IT-bedrijven die nu duidelijke keuzes maken en gerichte investeringen doen, de bedrijven zijn die in de nieuwe economie zullen overleven. Het Microsoft Certified Partner Program sluit daar naadloos op aan."

Voorwaarden van het Microsoft Certified Partner Program De lidmaatschapsvoorwaarden van het Microsoft Certified Partner Program zullen gelijk zijn aan de voorwaarden voor het MCSP van dit jaar: om na de introductie op 1 januari 2001 in aanmerking te komen voor het certificaat 'Microsoft Certified Partner' moeten bedrijven minimaal twee Microsoft Certified Professionals (MCP's) in vaste dienst hebben. Voor onafhankelijke softwareontwikkelaars (ISV's) geldt een aparte regeling: zij moeten minimaal één productgerelateerd certificaat bezitten zoals het certificaat 'Certified for Windows 2000' of 'Designed for BackOffice'.

Voorwaarden voor het 'Gold'-certificaat opgesplitst per toepassingsgebied Microsoft onderscheidt de volgende certificaten:

· Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems Voor Microsoft Certified Partners die zeven MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers in dienst hebben, bij aanmelding drie klantreferenties hebben ingediend over implementaties van enterprise-systemen en die vervolgens elk jaar minimaal vijf nieuwe referenties kunnen aanleveren.
· Microsoft Gold Certified Partner for Commerce Voor Microsoft Certified Partners die vier MCSE of MCSD gecertificeerde medewerkers in dienst hebben, die drie klantreferenties op het gebied van commerce (e-commerce) hebben ingediend en die vervolgens elk jaar minimaal vijf nieuwe referenties kunnen aanleveren.
· Microsoft Gold Certified Partner for Hosting & Application Services Microsoft Certified Partners die de speciaal ontwikkelde ASP-audit van Pink Elephant hebben doorlopen.


· Microsoft Gold Certified Partner for Support Services Certificaat waarvoor dezelfde strenge eisen gelden die gelden voor het Microsoft Certified Support Center (MCSC) program.

De jaarlijkse lidmaatschapskosten zullen in 2001 zowel voor de Microsoft Certified Partner als de Gold Partners niet omhoog gaan. Bedrijven met interesse in het nieuwe programma kunnen terecht op www.microsoft.com/mcsp. Huidige Microsoft Certified Solution Providers kunnen vanaf eind november 2000 op deze website hun lidmaatschap verlengen, dat wil zeggen omzetten naar het nieuwe Microsoft Certified Partner Program. Bedrijven die nog geen lid zijn kunnen zich vanaf deze dag aanmelden. Tenslotte kunnen bedrijven zich vanaf de genoemde datum via de website aanmelden voor de Gold-status.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.nl/press/

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie