Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grootschalig parkeeronderzoek in Leiden

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Grootschalig parkeeronderzoek

BOUWEN EN WONEN - Geparkeerde auto's zijn de komende week het object van een grootschalig onderzoek. De gemeente telt tijdens dit parkeeronderzoek de auto';s en registreert kentekens. De gemeente wil met het onderzoek een beeld krijgen van de parkeerdruk in de stad. Zo'n beeld is nodig om de discussie over het Leidse parkeerbeleid te kunnen voorzien van recente en betrouwbare informatie. Het gaat daarbij met name over de invoering van parkeren voor vergunninghouders.
Het onderzoek is niet in alle wijken hetzelfde. In de binnenstad en de wijken daaromheen is de parkeerdruk het hoogst. Daarom telt de gemeente daar het aantal auto's op meerdere momenten, en worden de kentekens geregistreerd. De gemeente kan zo vaststellen of een auto van een bezoeker is of van een bewoner. Elders in de stad blijft het onderzoek beperkt tot één telling, in de nacht van dinsdag 31 oktober, en worden geen kentekens geregistreerd. De uitvoerders van het onderzoek zijn te herkennen aan een badge waarop 'Gemeente Leiden' staat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie