Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Devote herstelt na turbulent eerste halfjaar

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Devote herstelt na turbulent eerste halfjaar
Sterke groei verwacht in het vierde kwartaal 2000

Bunnik, 26 oktober 2000 * De Raad van Bestuur van Devote N.V. * eBusiness en IT-architectuur * maakt bekend dat de activiteiten gedurende het derde kwartaal 2000 verder gegroeid zijn. Met name de eBusiness activiteiten, die inmiddels meer dan 60% van de omzet uitmaken, groeien sterk. Conform de marktontwikkeling en verwachting is het aantal IT-architectuur projecten enigszins achtergebleven. Er is daarom verder geïnvesteerd in trainingen om meer consultants in te kunnen zetten in eBusiness projecten. Devote verwacht een sterk vierde kwartaal 2000 doordat de orderportefeuille goed gevuld is. Ten aanzien van de internationale expansie meldt Devote verder dat op dit moment gesprekken gaande zijn. Tevens zal de participatiemaatschappij eCentive worden ondergebracht bij een andere participatiemaatschappij.

Op basis van de huidige inzichten handhaaft de onderneming de op 23 augustus jl. gedane uitspraak van een omzetgroei over geheel 2000 die ruwweg dezelfde is als de groei in 1999. Het resultaat vóór rente, belasting en afschrijving van materiële vaste activa en goodwill (EBITDA) over geheel 2000 zal naar verwachting rond break-even liggen, waaruit blijkt dat het tweede halfjaar een herstel van de EBITDA laat zien.

De nieuwe organisatie van Devote, die in de plaats is gekomen voor de drie business units en de eerder overgenomen bedrijven Insite en Interchange, werpt in het derde kwartaal haar eerste vruchten af. De controle op de planning en uitvoering van eBusiness-opdrachten is sterk verbeterd. Tevens kan de groei van de onderneming nu volledig in lijn met de strategie worden gestuurd. Het optuigen van deze organisatie heeft gevolgen gehad voor de bezettingsgraad van consultants. Zoals aangegeven tijdens de halfjaarcijfers zijn in de afgelopen maanden ook nog inspanningen verricht om de organisatie verder te optimaliseren.

De orderportefeuille is opnieuw uitgebreid met onder meer een aantal zeer prestigieuze en strategische opdrachten. Het merendeel van deze opdrachten is langlopend.

Ten aanzien van het nettoresultaat over geheel 2000 dient, conform eerdere uitspraken, rekening te worden gehouden met een aanzienlijke afschrijving van goodwill in verband met de succesvolle overnames van Insite en Interchange begin dit jaar.

Devote blijft in deze zeer krappe arbeidsmarkt veel sollicaties ontvangen van kwalitatief hoogstaand personeel. In deze periode is ongeveer een gelijk aantal nieuwe medewerkers aangenomen als in het tweede kwartaal. Alleen zeer ervaren consultants zijn aangenomen.

Instroom van top-consultants
Verheugend is de instroom van een groot aantal zeer ervaren en in de markt bekende Strategy en CRM senior consultants (Customer Relationship Management). Zowel eStrategy als eCRM Consulting zijn voor Devote belangrijke focusgebieden en onderdelen van de totale propositie. Bovendien is de verwachting dat, gezien het netwerk van deze consultants, het succesvolle wervingsapparaat van Devote én de toenemende vraag naar deze kennisgebieden, het aantal consultants op deze kennisgebieden in 2001 sterk zal sterk groeien en direct bij zal dragen aan de EBITDA.

Participatiemaatschappij eCentive ondergebracht
De Raad van Bestuur van Devote heeft verder besloten de in april opgerichte participatiemaatschappij eCentive onder te brengen bij een andere participatiemaatschappij. eCentive neemt belangen in (potentieel) succesvolle 'dot-com' bedrijven in ruil voor kennis en expertise. Het besluit om eCentive onder te brengen is enerzijds genomen omdat eCentive niet past in de nieuwe organisatiestructuur. Anderzijds is het onderdeel van de strategie van Devote om partners te zoeken voor activiteiten die niet tot de kernactiviteiten behoren, maar die wel belangrijk zijn voor onze relaties. Gesprekken met een aantal geïnteresseerde participatiemaatschappijen zijn op dit moment gaande. Naar verwachting zal Devote op korte termijn bekendmaken met welke participatiemaatschappij een overeenkomst zal worden gesloten.

Profiel Devote
Devote is gespecialiseerd in eBusiness en IT-architectuur consultancy en implementatie. Devote, sinds februari 1999 genoteerd aan Euronext Amsterdam, opereert in de top van de markt. Hier ondersteunt het bedrijven om te ondernemen in de mondiale digitale netwerkeconomie door voortdurend kennis beschikbaar te stellen op het gebied van strategie, ontwikkeling en implementatie van e-business en IT-architectuur. Het totale personeelsbestand bedraagt momenteel circa 400 medewerkers. Opdrachtgevers behoren tot de top-100 van in Nederland opererende ondernemingen, waaronder Elsevier, ABN AMRO, Ahold, KPN, Wehkamp, Macintosh Retail Group en Koninklijke Landmacht.

Bunnik, 26 oktober 2000,
Raad van Bestuur van Devote N.V.

Voor nadere informatie:
D. Steen, lid Raad van Bestuur
Tel.: 030 - 656 90 10
Zie ook de website: www.devote.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie