Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden krijgt nieuwe jachthaven met ophaalbrug aan de Vliet

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Nieuwe jachthaven aan de Vliet

BOUWEN EN WONEN - Een nieuwe jachthaven met een ophaalbrug als entree en een woontoren van negentien verdiepingen. Dat zijn de meest in het oog springende onderdelen van bouwplan 'Snoekerhaven', vlakbij zwembad De Vliet.

Het terrein kwam vorig jaar vrij toen het glastuinbouwbedrijf van de firma Snoeker naar Valkenburg vertrok. De nieuwe jachthaven komt in het midden van het terrein. Een ophaalbrug in het Delftse Jaagpad verbindt de beide oevers van de haveningang. De bebouwing ligt rondom de haven. Grote aandachtstrekker in het plan is een woontoren met 35 appartementen, verdeeld over negentien bouwlagen. Verder komen tegenover zwembad De Vliet achttien 'drive-in-woningen' in drie lagen, elk met een tuin en een eigen ligplaats aan de haven. Ook is in het project plaats voor elfhonderd vierkante meter bedrijfsruimte in één laag. Daartegenaan komen nog eens tien havenwoningen.

Vrijstelling
Het plan wordt opgenomen in een voorontwerp voor een nieuw bestemmingsplan voor Zuidwest, dat over twee jaar in werking zal treden. Om alvast te kunnen beginnen met bouwen is een vrijstel-ling van het huidige bestemmingsplan nodig (artikel 19 procedure). De bouw zal op zijn vroegst volgend najaar kunnen starten en ongeveer anderhalf jaar duren.

Inspraak
Het plan Snoekerhaven ligt tot en met vrijdag 8 december ter inzage in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, en in het stadhuis. In die periode kan iedereen schriftelijke inspraakreacties sturen aan Burgemeester en Wethouders van Leiden, postbus 9100, 2300 PC in Leiden. Een inspraakavond vindt plaats op dinsdag 28 november, om 20.00 uur in de kantine van VV De Sleutels. Als vervolgens de raadscommissie voor ruimtelijke ordening akkoord is met het plan en de tot dan toe ontvangen reacties, kan de vrijstellingsprocedure van start gaan. Op dat moment krijgt iedereen de nogmaals kans bedenkingen naar voren te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie