Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Workshops XML/EDI te Schiphol-Rijk

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verslag Workshops CEN/ISSS

5 Oktober jl. vond in Schiphol-Rijk de XML/EDI Workshop plaats. Op de agenda stonden o.a. twee presentaties met betrekking tot het gebruik van XML.

De eerste presentatie was in handen van EAN Nederland en betrof een wereldwijd XML Pilot-project, waarvoor het netwerk van het Global Commerce Initiative (in 1999 opgericht om binnen de retailsector de kloof te dichten tussen 's werelds belangrijkste standaarden) gebruikt wordt. Het project betreft nu enkele berichten, met een beperkt aantal deelnemers (wereldwijd). Half november worden de resultaten verwacht van dit "Global Trading Partners Pilot". Tijdens de ECP.NL werkgroepbijeenkomst van NeBES (Netherlands Board on E-commerce Standardization) wordt verder aandacht geschonken aan dit project.

De tweede presentatie betrof het project EXPERTS II waar ook ECP.NL bij betrokken is. EXPERTS II is het logische vervolg op EXPERTS I. Binnen EXPERTS I is binnen de gezondheidszorg aangetoond dat XML goed toepasbaar is voor MKB-ers (zie www.ecp.nl/tens/index5.htm voor resultaten en beschrijving). EXPERTS II heeft o.a. tot doel de functionaliteiten van EXPERTS I uit te breiden (beveiliging, multi-linguïstisch, etc.) o.b.v. gebruikerservaringen en het gebruik ervan uit te breiden naar andere sectoren en landen. Middels een live-demonstratie werd getoond hoe XML toegepast kan worden. Voor meer informatie, zie:
www.cenorm.be/isss/Workshop/EBES/Documents/defaultDOC99.htm

Naast deze presentaties stond ook een voorstel voor oprichting van een nieuwe WorkShop op de agenda.

Tijdens de WorkShop EBES (European Board for UN/EDIFACT Standardization), Brussel, 19 oktober jl., is deze discussie voortgezet.

Het idee is om de activiteiten van de WorkShop XML/EDI en WorkShop EBES samen te voegen in een nieuw op te richten WorkShop. Deze nieuwe WorkShop dient naast de bestaande activiteiten van beide WorkShops ook nieuwe activiteiten te ontplooien.
Zowel binnen de WS XML/EDI als de WS EBES werd het plan goed ontvangen, zij het dat er nog gesleuteld moet worden aan het voorstel (zie:http://www.cenorm.be/isss/Workshop/EBES/Documents/Doc%202000/ebes 0002.doc). Tijdens de WS EBES is een kleine werkgroep geformuleerd die dit op zich gaat nemen. Ook ECP.NL is hierin vertegenwoordigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie