Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Europese bijeenkomst over e-commerce

Datum nieuwsfeit: 26-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verslag van de internationale meeting over e-commerce

E-commerce en e-business verspreiden zich snel en worden steeds vaker belangrijke onderwerpen op de agenda van managers en beleidsmakers. In Europa zijn verscheidene organisaties die opereren als 'nationaal forum' voor de coördinatie en promotie van e-commerce. In sommige gevallen zijn het private organisaties, in andere gevallen publiek-private samenwerkingen.

Vanwege het toenemende belang van internationale coördinatie en de belangrijke rol die neutrale coördinatieplatforms kunnen spelen in e-Europe, heeft ECP.NL op 29 september j.l. een Europese bijeenkomst georganiseerd in Nederland.

Gedurende deze meeting, was 'e-commerce in Europa' een centraal thema en 'electronic purchasing' en 'vertrouwen' (Trusted Third Parties, Code of Conduct en Alternative/Online Dispute Resolution) specifieke sub-thema's vanwege hun actuele relevantie. Het doel van de bijeenkomst was om elkaars activiteiten te introduceren en om te richten op mogelijk gezamenlijke projecten.

De bijeenkomst was een groot succes en alle aanwezigen waren enthousiast over toekomstige samenwerking. Er is besloten om te samen te gaan werken in een virtuele netwerkorganisatie, waarbinnen op vrijwillige basis samengewerkt kan worden. Partnerships zullen rond projecten worden geïnitieerd. Gedurende deze bijeenkomst bleek dat de meeste organisaties onderwerpen als electronic purchasing, vertrouwen en standaardisatie erg belangrijke issues vinden en dat deze onderwerpen dus waarschijnlijk ook uitgangspunten zullen zijn van de eerste projecten waarbij zal worden samengewerkt. Het secretariaat van de netwerkorganisatie wordt gevestigd bij ECP.NL in Leidschendam.

Onder de 22 deelnemers waren 14 nationale e-commerce platforms en gerelateerde organisaties. Klik hier voor de deelnemerslijst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie