Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse vastelandkwelders dreigen te verstarren

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Nederlandse vastelandkwelders dreigen te verstarren

'Het kustlandschap van 1000 jaar geleden krijgen wij nooit meer terug en zelfs het behoud van de huidige kwelders blijft afhankelijk van menselijk ingrijpen', concludeert Peter Esselink uit zijn promotieonderzoek. Esselink onderzocht kwelderontwikkeling en effecten van natuurbeheer in het oostelijk deel van de Nederlandse Dollardkwelders. Dit gebied van 460 ha kwam in 1981 in handen van de natuurbescherming en is één van de oudste natuurreservaten binnen de landaanwinningskwelders. De kwelders langs het vasteland in de Waddenzee, grotendeels ontstaan uit landaanwinningswerken, werden van oudsher beheerd voor kustbescherming, weidegrond en inpoldering tot landbouwgrond. Dit veranderde ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie