Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Finale 4e Internationaal Studenten Pianoconcours

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

4e Internationaal Studenten Pianoconcours

Op vrijdag 27 oktober a.s. vindt in Muziekcentrum Vredenburg de finale-avond plaats van het 4e Internationaal Studenten Pianoconcours. Drie finalisten spelen een solo-werk en een pianoconcert begeleid door het Utrechtsch Studenten Concert, het 'huis-orkest' van de Universiteit Utrecht. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Ton Hartsuiker beoordeelt de talenten. De presentatie is in handen van prof. dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Initiatief
Het pianoconcours is een initiatief van de Universiteit Utrecht en staat open voor getalenteerde studenten uit alle landen van de wereld, die het pianospel als hobby beoefenen. Onder de circa dertig deelnemers bevinden zich studenten van gerenommeerde universiteiten in de Verenigde Staten, Midden Amerika, Zimbabwe en Rusland. Drie Utrechtse studenten hebben zich aangemeld voor het concours.

Drie delen
Het concours bestaat uit drie delen: de voorrondes (op 23 en 24 oktober in het Utrechts Conservatorium), de halve finales op 25 oktober (eveneens in het Utrechts conservatorium) en de slotavond op 27 oktober in Muziekcentrum Vredenburg.De voorrondes en de halve finales zijn voor belangstellenden gratis toegankelijk. De finalisten spelen tijdens de slotavond een stuk naar eigen keuze, en vervolgens één van de volgende vier werken, begeleid door het Utrechtsch Studenten Concert:


* Shostakovich: Tweede Pianoconcert, opus 102
* Mozart: Concert voor Piano en Orkest no.23 in A, KV 488; eerste deel (Allegro)

* Beethoven: Derde Pianoconcert; eerste deel incl. cadence
* Schumann: Introductie en Allegro, opus 134
De drie voorgaande edities van het tweejaarlijkse pianoconcours waren een groot succes en trokken veel belangstelling. Publiek en jury waren onder de indruk van het hoge niveau van de amateur-pianisten. Inmiddels is het pianoconcours uitgegroeid tot een ontmoetingspunt voor iedereen die zich verbonden voelt met de Universiteit Utrecht.

Met dank aan Yamaha en Clavis Pianoservice

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie