Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingsbijeenkomst wiskundige Dirk Struik

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Wiskunde en Informatica

Wiskundige Dirk Struik overleden

Prof.dr. D.J. Struik
Rotterdam, 30 september 1894 - Belmont (Mass.), 21 oktober 2000

Op zaterdag 21 oktober is Dirk Struik overleden op de leeftijd van 106 jaar, na een zeer lang, enerverend en tot op het laatste moment arbeidzaam leven. Generaties wiskundigen groeiden op met zijn Geschiedenis van de Wiskunde. Hij voegde aan de geschiedschrijving van de wiskunde een maatschappelijke dimensie toe. Waar hij kwam liet hij met zijn enorme kennis en zijn innemende persoonlijkheid een onuitwisbare indruk achter. Velen herinneren zich zijn optreden bij zijn honderdste verjaardag in Amsterdam op het CWI. Hij was correspondent van de KNAW, erelid van het WG en van GeWiNa (Genootschap voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Wiskunde, Natuurwetenschappen en Techniek).

Het CWI en GMFW, het landelijk werkcontact Geschiedenis en Maatschappelijke Functie van de Wiskunde, organiseren vrijdag 27 oktober om 16.00 uur een herdenkingsbijeenkomst (in plaats van de Scientific Meeting van het CWI). Meer informatie: Gerard Alberts, tel. (020) 592 4231, e-mail (Gerard.Alberts@cwi.nl) .reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie