Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roma families vertrokken uit Houten

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Roma families vertrokken uit Houten

vrijdag 27 oktober 2000 - Door: Ed Plekkenpol

De Roma families die sinds 19 oktober jl. op het parkeerterrein nabij expocentrum Euretco stonden zijn vrijdagmiddag 27 oktober rond 16.00 uur vertrokken.
Vrijdagochtend hadden B&W van Houten de President van de Utrechtse rechtbank verzocht de schorsing van de eerste aanzegging bestuursdwang op te heffen. De gemeente Houten beriep zich op artikel 173 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Houten. Hierin staat dat het langer dan drie dagen laten staan van caravans op of langs de openbare weg niet is toegestaan. Daarnaast stelde de gemeente dat het parkeerterrein komend weekend, 28 en 29 oktober,nodig is vanwege een beurs die naar verwachting door ruim 3500 personen per dag zal worden bezocht. De meesten daarvan zullen met de auto naar Houten komen. De gemeente Houten werd door de rechtbank in het gelijk gesteld. Rond 16.00 uur vertokken de Roma's en werden zij door de politie tot aan de gemeentegrens begeleid. Waar de Roma's nu naar toe gaan is niet helemaal duidelijk, wellicht gaat men naar Nijmegen, een gemeente waar men al eerder verbleef.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie