Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag van Samenwerking Bibliotheek en Documentatie uit

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Taalunie

27 oktober 2000

Jaarverslag van SABIDO verschenen

Het Samenwerkingsverband Bibliotheek en Documentatie (SABIDO) heeft zijn jaarverslag over 1999 uitgebracht. Het is te lezen op de website van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het secretariaat van het SABIDO heeft onderdak bij de Koninklijke Bibliotheek.

1999 was het tweede jaar van het Beleidsplan 1998-2002 van het SABIDO. Belangrijk in 1999 waren: de koppeling van de Nederlandse en Vlaamse brievenbestanden CEN en AGRIPPA, het proefproject voor de totstandkoming van een Short-Title Catalogus Vlaanderen en het vergelijkende onderzoek naar ontwikkelingen in het openbare bibliotheekwerk in Nederland en Vlaanderen.

Het SABIDO is een overlegorgaan van de Nederlandse Taalunie waarin vertegenwoordigers van het wetenschappelijke en openbare bibliotheekwezen in Nederland en Vlaanderen zitting hebben. Het werkt aan een zo goed mogelijke beschikbaarheid en toegankelijkheid van het Nederlandstalige geschreven cultuurbezit van het hele taalgebied.


* Jaarverslag SABIDO 1999

Klik om naar boven te gaan.© Nederlandse Taalunie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie