Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport overeenkomsten Nederlandse en Vlaamse bibliotheken

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Taalunie

27 oktober 2000

Rapport over openbare bibliotheken

Het Samenwerkingsverband Bibliotheek en Documentatie (SABIDO) heeft een onderzoek laten uitvoeren naar overeenkomsten en verschillen tussen het openbare bibliotheekwerk in Nederland en dat in Vlaanderen.

Het rapport van het onderzoek is nu verschenen onder de titel: 'Groeien Nederlandse en Vlaamse openbare bibliotheken uit elkaar? Inventarisatie van divergentie en convergentie, bevindingen en aanbevelingen'. Het is te lezen op de website van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Aanleiding tot het onderzoek was de bezorgdheid binnen het SABIDO dat het Vlaamse en Nederlandse openbare bibliotheekwerk uit elkaar aan het groeien zijn. Ook ontbrak in beide delen van het taalgebied een totaalbeeld van hoe het er aan de andere zijde van de grens aan toe gaat. Het rapport brengt het actuele openbare bibliotheekwezen in Nederland en Vlaanderen in kaart, met een focus op overeenkomsten en verschillen.

Het rapport biedt een serie aanbevelingen om lacunes op te vullen in de kennis van wat over de grens gebeurt. Ook wordt een aantal concrete aanbevelingen geformuleerd voor samenwerking op terreinen als 'mediaverwerving' (het aanschaffen van boeken en andere materialen door bibliotheken) en digitale informatie.

Op 10 november 2000 organiseert het SABIDO een werkconferentie over de aanbevelingen van het rapport en de reacties daarop.


* Rapport openbare bibliotheken

Klik om naar boven te gaan.© Nederlandse Taalunie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie