Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ACN-fabriek DSM blijft tot april volgend jaar open

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

ACN-FABRIEK DSM BLIJFT OPEN TOT APRIL 2001

Gedeputeerde Staten hebben DSM laten weten in te stemmen met het openhouden van de ACN-fabrieken tot de geplande bedrijfsstop voor keuring in april 2001. Dit vloeit voort uit de gemaakte afspraken in augustus rond het onderzoek naar een blauwzuurlekkage in oktober 1999.

In augustus 2000 hebben Gedeputeerde Staten DSM onder strikte voorwaarden besloten de DSM-ACN-fabrieken open te houden na een blauwzuurlekkage in oktober 1999. Dit besluit om niet over te gaan tot sluiting was gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door TNO naar de veiligheid van de ACN-fabriek. Hieraan was echter wel de voorwaarde verbonden dat de keurende instanties (Stoomwezen én DSM) toestemming zouden verlenen de keuringstermijn van 41 toestellen te verlengen tot de geplande fabrieksstop van april 2001. Daarnaast zou een aanvullend onafhankelijk onderzoek moeten worden verricht naar de lassen die tijdens de bouw van ACN-fabrieken zijn aangebracht. Inmiddels hebben de keurende instanties toestemming verleend om de geplande bedrijfsstop voor keuring van 1 april 2001 aan te houden. Tevens is uit onderzoek van AEA technology gebleken dat de onderzochte lassen voldoende spanningsarm zijn en er geen scheurvorming aan de lassen is opgetreden. Uitgaande van een fabriekstop in april 2001, waarbij de noodzakelijke keuringen plaatsvinden en afgesproken aanvullende maatregelen worden getroffen, bestaat er voor GS geen aanleiding om DSM alsnog op te leggen de ACN-fabrieken uit bedrijf te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie