Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Finale Internationaal Studenten Pianoconcours

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

19 oktober 2000

Internationaal Studenten Pianoconcours maakt zich op voor grootse finale

Op vrijdag 27 oktober vindt om 19.30 uur in Muziekcentrum Vredenburg de finale-avond plaats van het 4e Internationaal Studenten Pianoconcours. Drie finalisten zullen een solo-werk en een pianoconcert ten gehore brengen. Ze worden daarbij begeleid door het Utrechtsch Studenten Concert onder leiding van Bas Pollard.

De drie voorgaande edities van het tweejaarlijkse pianoconcours waren een groot succes en trokken veel belangstelling. Zowel het publiek als de jury waren onder de indruk van het hoge niveau van de pianisten.

De finalisten spelen naast een stuk naar eigen keuze vervolgens één van de volgende vier werken:


* Shostakovich: Tweede Pianoconcert opus 102
* Mozart: Concert voor Piano en Orkest no.23 in A, KV 488; eerste deel (Allegro)

* Beethoven: Derde Pianoconcert; eerste deel plus cadence (Beethoven)

* Schumann: Introductie en Allegro opus 134
Het pianoconcours is een initiatief van de Universiteit Utrecht en staat open voor getalenteerde studenten uit alle landen van de wereld, die het pianospel als hobby beoefenen. Onder de circa dertig pianisten die deelnemen aan de voorrondes bevinden zich naast drie Utrechtse deelnemers, studenten van universiteiten in de Verenigde Staten, Midden Amerika, Zimbabwe en Rusland.

De jury staat onder voorzitterschap van Ton Hartsuiker, voormalig directeur van het Conservatorium in Utrecht en Amsterdam. Prof. dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau verzorgt de presentatie.

Kaarten voor de finale-avond kosten f20,- per stuk. Ze kunnen telefonisch worden gereserveerd via (030) 253 3550 Daarnaast zijn kaarten op de volgende adressen verkrijgbaar: Muziekcentrum Vredenburg, Vredenburgpassage 77 Internationaal en Cultureel Centrum ParnassWs, Kruisstraat 201 Universiteitswinkel Solaris, Academiegebouw, Domplein 29 Bestuursgebouw (receptie), Heidelberglaan 8, de Uithof

Voorlichter Johan Vlasblom (030) 253 4073

Gewijzigd:Thursday, October 19, 2000 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie