Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Baarn

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Week 43 - 18 oktober t/m 25 oktober 2000

ONBEKEND MAAR NIET ONBEMIND

Is de afbeelding hiernaast een nieuwe molecule, of een nieuwe chemische verbinding? Van dat laatste zou je best kunnen spreken, want op 9 september j.l. werd de naam BaarnFM bekend gemaakt. De nieuwe werknaam voor een echte Baarnse lokale omroep. De Baarnse Ziekenomroep (BZO) houdt echter niet op te bestaan. Integendeel, de BZO-medewerkers hebben zich unaniem vóór samenwerking met de lokale omroep uitgesproken en staan te trappelen om op Baarn gerichte programma's te gaan maken en wel onder de werknaam BaarnFM.
Begin dit jaar haalde de BZO zich nog de financiële zorg van de lokale omroep op de hals om haar voortbestaan te waarborgen. De zendvergunning, afgegeven door het Commisariaat voor de Media, was in bezit van de noodlijdende Roulette Omroep Stichting (ROS). Met behulp van een gemeentegarantie werd toen de sprong gewaagd. De financiële zorg begint nu, dankzij een goede respons op een fondsenwervingsactie i.v.m. het 40-jarig jubileum van de BZO, wat af te nemen. Maar ook de donateurs en de aangesloten instellingen als Medisch Centrum Molendael, Schoonoord, Santvoorde en de Blinkert hebben gezorgd voor de nodige geldelijke ondersteuning. De Baarnse Ziekenomroep wil graag de sympathie en support van iedereen houden, maar dan onder de parapluie van BaarnFM. In de toekomst gaan zij zich niet alleen richten op zieken en ouderen, de omroep kan nu verder uitgebouwd worden. Er kunnen uitzendingen gemaakt worden voor iedereen in Baarn die behoefte heeft aan informatie en/of muzikale verstrooiing. In de loop van 2001 moet de aanvraag voor de verlenging van de zendvergunning weer bij het Commissariaat voor de Media worden ingediend. Een logische stap is om de huidige stichtingen BZO en ROS ineen te laten vloeien. De juridische aspecten worden onderzocht. Op het ogenblik wordt er hard gewerkt om een 'format' van BaarnFM te maken, ofwel een gezicht te geven aan de radio. De Baarnse Ziekenomroep heeft ongeveer 70 medewerkers, maar om lokale radio te maken is dat lang niet genoeg. Met ongeveer 10 programma's per dag, wordt er zo'n 70 uur radio per week gemaakt. En ga je er vanuit dat ieder uur radio 2 tot 3 uur voorbereiding vraagt, dan is het duidelijk dat er zowel op presentatie- als op technisch gebied flink wat mensen bij moeten komen. Ook op informatief gebied kan men flink wat 'nieuwsgierige' ondersteuning gebruiken. Wilt u programma's voorbereiden en/of presenteren, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de BZO: Alice Brouwer, tel. 035-5420991.

Heeft u meer interesse voor de technische kant van het radiowerk, dan kunt u bellen met Ap Penris, tel. 035-5415813.
De BZO/BaarnFM is te vinden op de kabel op 92.3 en in de ether op 105.5 FM.

SUIKERZIEKTE CENTRAAL IN PSB

Al geruime tijd is het Patiënten Servicebureau (PSB) van Medisch Centrum Molendael bij de ingang van poli B te vinden. Er wordt daar informatie gegeven over ziekten, aandoeningen en patiëntenverenigingen, maar zij geven ook een luisterend oor. Geregeld zijn er ook thema-weken, waarin een ziekte of aandoening centraal wordt gesteld.
Tijdens de diabetes-collecteweek van 28 oktober t/m 4 november wordt er extra aandacht besteed aan diabetes (suikerziekte). Een gespecialiseerde diabetes-verpleegkundige houdt op dinsdag 31 oktober van 13.30 tot 14.30 uur en op woensdag 1 november van 10.00 tot 11.00 uur een inloop-spreekuur in het PSB.
In het servicebureau liggen ook een aantal boeken over diabetes die gratis geleend kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse folders verkrijgbaar die antwoord geven op veel gestelde vragen over deze aandoening.
Het PSB is open op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
Iedereen met vragen over suikerziekte (en natuurlijk ook met andere vragen) is van harte welkom.

CDA-WIJKGERICHT

Tijdens de begrotingsbehandeling op woensdag 18 oktober kwam het CDA met een nieuw initiatief om het onderhoud van groen in de Baarnse wijken integraal aan te pakken. Het integraal aanpakken is: het onderhoud aan wegen, stoepen en pleinen gezamenlijk uitvoeren met de aanleg en onderhoud van het groen.
Als het aan de fractie van het CDA ligt komen zo ieder jaar alle wijken in Baarn voor zo'n groot onderhoud in aanmerking. Zij willen op deze manier ook de Baarnse burgers enthousiast maken om mee te denken over de inrichting van hun wijk en waar mogelijk mee te helpen om de buurt netjes te houden. In een amendement is steun gevraagd voor dit plan, PvdA en D66 zegden die toe. Het voorstel werd, met 8 stemmen tegen en 10 stemmen vóór, door de raad aangenomen. Het tweede amendement dat beoogde om de toegangswegen naar Baarn te verfraaien met bloembollen en planten, heeft de CDA-fractie wegens gebrek aan steun, weer ingetrokken. Het voorstel van D66 om plaatsvervangende commissieleden presentiegeld te geven, werd door het CDA van harte ondersteund.

AANPAK RUYSSENAARS

De in Baarn woonachtige architect Ruyssenaars gaat heel omzichtig te werk. Eerst wordt er met de gemeente, omwonenden, belangengroeperingen, toekomstige bewoners, projectontwikkelaar en stedebouwkundige overlegd. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van de plek waar hij de opdracht voor heeft en pas dan gaat hij aan het tekenen.
Hij is niet gevraagd voor het 'Gat van Lettenmeijer', maar hij tekende wel het ontwerpplan van de Kerkbrink in Hilversum. In een lezing, die hij onlangs hield in de Speeldoos, ging architect Ruyssenaars uitvoerig op zijn bijzondere benadering in. Er waren veel gemeenteraadsleden bij zijn lezing aanwezig, die bijna unaniem lovend waren over zijn aanpak.
D66 raadslid Lisette Flinterman heeft in de commissie gevraagd om een nadere discussie over de aanpak van Ruyssenaars, een voorstel waar CU/SGPer Jan van Gurp het roerend mee eens was. Wethouder Wim Lieberwerth heeft die discussie toegezegd.

WINTERTIJD

In de nacht van zaterdag op zondag(28/29 oktober) gaat de wintertijd weer in.
De klok wordt om 3 uur teruggezet naar 2 uur!

U kunt die nacht dus een uurtje langer blijven liggen!
AGENDA


* Alles over oorsuizen, slechthorendheid en oorontsteking kan men te weten komen op de OPEN DAG van de KNO-ARTSEN van Medisch Centrum Molendael. ZATERDAG 28 OKTOBER 11.00 en 14.00 uur vertellen de doktoren Jongejans en v.d. Wal in poli A veel wetenswaardigheden over het oor. Met deze Open Dag spelen de KNO-artsen in op de 'Dag van het Oor', een initiatief van de Landelijke KNO-vereniging. Er is een kleine expositie te zien van allerlei KNO-instrumenten en een model van een oor. Daarnaast kunnen de mensen hun eigen oor bekijken d.m.v. een microscoop, een videocamera en een beeldscherm. Een uitleg over ooroperaties en een video over slechthorendheid en hoortoestellen maken de Open Dag compleet. Audiciën Francois Nicolle is uitgenodigd om eens te laten horen hoe een hoortoestel klinkt.


* In de GYMZAAL van het Baarnsch Lyceum vindt op MAANDAG 30 OKTOBER een TAEKWONDO-DEMONSTRATIE plaats. Deze wordt verzorgd door Annemije Melse, zij deed in Korea ervaring op. Zij laat zelfverdedigings- en sparringsvarianten, trapvarianten en ook de kenmerkende traptechnieken en stijlfiguren zien. Vanzelfsprekend worden er ook planken en gipsblokken doorgetrapt en -geslagen. De demonstratie begint om 19.30 uur, iedereen die Taekwondo zelf eens wil doen, kan aansluitend een proefles krijgen van Patrick Rojer (vierde dan). Sportbroek en t-shirt meenemen dus. Voor meer info kan worden gebeld met Frits Wegerif, tel. 035-5422106

* Op WOENSDAG 1 NOVEMBER is er in de Speeldoos een jeugdfilm te zien: 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. Het is een Nederlands gesproken speelfilm naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. De film gaat over een geheimzinnige fabriek in de woonplaats van Sjakie, waar het lekkerste snoep ter wereld wordt gemaakt. Op een dag vindt Sjakie geld op straat, daar koopt hij een reep voor. In de wikkel zit een Gouden Wonderbon, waarmee hij een rondleiding krijgt door de snoepfabriek. De film begint woensdagmiddag om 14.00 uur, kaarten kosten fl. 7.50

Ans van Egdom ans@a-net.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie