Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Baarn

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Week 43 - 18 oktober t/m 25 oktober 2000

ONBEKEND MAAR NIET ONBEMIND

Is de afbeelding hiernaast een nieuwe molecule, of een nieuwe chemische verbinding? Van dat laatste zou je best kunnen spreken, want op 9 september j.l. werd de naam BaarnFM bekend gemaakt. De nieuwe werknaam voor een echte Baarnse lokale omroep. De Baarnse Ziekenomroep (BZO) houdt echter niet op te bestaan. Integendeel, de BZO-medewerkers hebben zich unaniem vóór samenwerking met de lokale omroep uitgesproken en staan te trappelen om op Baarn gerichte programma's te gaan maken en wel onder de werknaam BaarnFM.
Begin dit jaar haalde de BZO zich nog de financiële zorg van de lokale omroep op de hals om haar voortbestaan te waarborgen. De zendvergunning, afgegeven door het Commisariaat voor de Media, was in bezit van de noodlijdende Roulette Omroep Stichting (ROS). Met behulp van een gemeentegarantie werd toen de sprong gewaagd. De financiële zorg begint nu, dankzij een goede respons op een fondsenwervingsactie i.v.m. het 40-jarig jubileum van de BZO, wat af te nemen. Maar ook de donateurs en de aangesloten instellingen als Medisch Centrum Molendael, Schoonoord, Santvoorde en de Blinkert hebben gezorgd voor de nodige geldelijke ondersteuning. De Baarnse Ziekenomroep wil graag de sympathie en support van iedereen houden, maar dan onder de parapluie van BaarnFM. In de toekomst gaan zij zich niet alleen richten op zieken en ouderen, de omroep kan nu verder uitgebouwd worden. Er kunnen uitzendingen gemaakt worden voor iedereen in Baarn die behoefte heeft aan informatie en/of muzikale verstrooiing. In de loop van 2001 moet de aanvraag voor de verlenging van de zendvergunning weer bij het Commissariaat voor de Media worden ingediend. Een logische stap is om de huidige stichtingen BZO en ROS ineen te laten vloeien. De juridische aspecten worden onderzocht. Op het ogenblik wordt er hard gewerkt om een 'format' van BaarnFM te maken, ofwel een gezicht te geven aan de radio. De Baarnse Ziekenomroep heeft ongeveer 70 medewerkers, maar om lokale radio te maken is dat lang niet genoeg. Met ongeveer 10 programma's per dag, wordt er zo'n 70 uur radio per week gemaakt. En ga je er vanuit dat ieder uur radio 2 tot 3 uur voorbereiding vraagt, dan is het duidelijk dat er zowel op presentatie- als op technisch gebied flink wat mensen bij moeten komen. Ook op informatief gebied kan men flink wat 'nieuwsgierige' ondersteuning gebruiken. Wilt u programma's voorbereiden en/of presenteren, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de BZO: Alice Brouwer, tel. 035-5420991.

Heeft u meer interesse voor de technische kant van het radiowerk, dan kunt u bellen met Ap Penris, tel. 035-5415813.
De BZO/BaarnFM is te vinden op de kabel op 92.3 en in de ether op 105.5 FM.

SUIKERZIEKTE CENTRAAL IN PSB

Al geruime tijd is het Patiënten Servicebureau (PSB) van Medisch Centrum Molendael bij de ingang van poli B te vinden. Er wordt daar informatie gegeven over ziekten, aandoeningen en patiëntenverenigingen, maar zij geven ook een luisterend oor. Geregeld zijn er ook thema-weken, waarin een ziekte of aandoening centraal wordt gesteld.
Tijdens de diabetes-collecteweek van 28 oktober t/m 4 november wordt er extra aandacht besteed aan diabetes (suikerziekte). Een gespecialiseerde diabetes-verpleegkundige houdt op dinsdag 31 oktober van 13.30 tot 14.30 uur en op woensdag 1 november van 10.00 tot 11.00 uur een inloop-spreekuur in het PSB.
In het servicebureau liggen ook een aantal boeken over diabetes die gratis geleend kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse folders verkrijgbaar die antwoord geven op veel gestelde vragen over deze aandoening.
Het PSB is open op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
Iedereen met vragen over suikerziekte (en natuurlijk ook met andere vragen) is van harte welkom.

CDA-WIJKGERICHT

Tijdens de begrotingsbehandeling op woensdag 18 oktober kwam het CDA met een nieuw initiatief om het onderhoud van groen in de Baarnse wijken integraal aan te pakken. Het integraal aanpakken is: het onderhoud aan wegen, stoepen en pleinen gezamenlijk uitvoeren met de aanleg en onderhoud van het groen.
Als het aan de fractie van het CDA ligt komen zo ieder jaar alle wijken in Baarn voor zo'n groot onderhoud in aanmerking. Zij willen op deze manier ook de Baarnse burgers enthousiast maken om mee te denken over de inrichting van hun wijk en waar mogelijk mee te helpen om de buurt netjes te houden. In een amendement is steun gevraagd voor dit plan, PvdA en D66 zegden die toe. Het voorstel werd, met 8 stemmen tegen en 10 stemmen vóór, door de raad aangenomen. Het tweede amendement dat beoogde om de toegangswegen naar Baarn te verfraaien met bloembollen en planten, heeft de CDA-fractie wegens gebrek aan steun, weer ingetrokken. Het voorstel van D66 om plaatsvervangende commissieleden presentiegeld te geven, werd door het CDA van harte ondersteund.

AANPAK RUYSSENAARS

De in Baarn woonachtige architect Ruyssenaars gaat heel omzichtig te werk. Eerst wordt er met de gemeente, omwonenden, belangengroeperingen, toekomstige bewoners, projectontwikkelaar en stedebouwkundige overlegd. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van de plek waar hij de opdracht voor heeft en pas dan gaat hij aan het tekenen.
Hij is niet gevraagd voor het 'Gat van Lettenmeijer', maar hij tekende wel het ontwerpplan van de Kerkbrink in Hilversum. In een lezing, die hij onlangs hield in de Speeldoos, ging architect Ruyssenaars uitvoerig op zijn bijzondere benadering in. Er waren veel gemeenteraadsleden bij zijn lezing aanwezig, die bijna unaniem lovend waren over zijn aanpak.
D66 raadslid Lisette Flinterman heeft in de commissie gevraagd om een nadere discussie over de aanpak van Ruyssenaars, een voorstel waar CU/SGPer Jan van Gurp het roerend mee eens was. Wethouder Wim Lieberwerth heeft die discussie toegezegd.

WINTERTIJD

In de nacht van zaterdag op zondag(28/29 oktober) gaat de wintertijd weer in.
De klok wordt om 3 uur teruggezet naar 2 uur!

U kunt die nacht dus een uurtje langer blijven liggen!
AGENDA


* Alles over oorsuizen, slechthorendheid en oorontsteking kan men te weten komen op de OPEN DAG van de KNO-ARTSEN van Medisch Centrum Molendael. ZATERDAG 28 OKTOBER 11.00 en 14.00 uur vertellen de doktoren Jongejans en v.d. Wal in poli A veel wetenswaardigheden over het oor. Met deze Open Dag spelen de KNO-artsen in op de 'Dag van het Oor', een initiatief van de Landelijke KNO-vereniging. Er is een kleine expositie te zien van allerlei KNO-instrumenten en een model van een oor. Daarnaast kunnen de mensen hun eigen oor bekijken d.m.v. een microscoop, een videocamera en een beeldscherm. Een uitleg over ooroperaties en een video over slechthorendheid en hoortoestellen maken de Open Dag compleet. Audiciën Francois Nicolle is uitgenodigd om eens te laten horen hoe een hoortoestel klinkt.


* In de GYMZAAL van het Baarnsch Lyceum vindt op MAANDAG 30 OKTOBER een TAEKWONDO-DEMONSTRATIE plaats. Deze wordt verzorgd door Annemije Melse, zij deed in Korea ervaring op. Zij laat zelfverdedigings- en sparringsvarianten, trapvarianten en ook de kenmerkende traptechnieken en stijlfiguren zien. Vanzelfsprekend worden er ook planken en gipsblokken doorgetrapt en -geslagen. De demonstratie begint om 19.30 uur, iedereen die Taekwondo zelf eens wil doen, kan aansluitend een proefles krijgen van Patrick Rojer (vierde dan). Sportbroek en t-shirt meenemen dus. Voor meer info kan worden gebeld met Frits Wegerif, tel. 035-5422106

* Op WOENSDAG 1 NOVEMBER is er in de Speeldoos een jeugdfilm te zien: 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. Het is een Nederlands gesproken speelfilm naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. De film gaat over een geheimzinnige fabriek in de woonplaats van Sjakie, waar het lekkerste snoep ter wereld wordt gemaakt. Op een dag vindt Sjakie geld op straat, daar koopt hij een reep voor. In de wikkel zit een Gouden Wonderbon, waarmee hij een rondleiding krijgt door de snoepfabriek. De film begint woensdagmiddag om 14.00 uur, kaarten kosten fl. 7.50

Ans van Egdom ans@a-net.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...