Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Zweden-Nederland versterken Short Sea Shipping

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: samenwerking aan versterking van Short Sea Shipping

ZWEDEN EN NEDERLAND WERKEN SAMEN AAN VERSTERKING VAN SHORT SEA

SHIPPING

Onder de titel 'Northern Quality Shipping' (NQS) hebben de Zweedse Maritieme Administratie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een samenwerkingsprogramma gestart. Dit programma is gericht op het verder versterken van de positie van short sea (kustvaart) op het gebied van veiligheid, milieu en efficiency. Het gaat hierbij om vergroting van het marktaandeel short sea door verbetering van de kwaliteit.

In het kader van het NQS programma is besloten tot de uitvoering van een project waarin zogenaamde .Key Performance Indicators. (KPI.s) worden ontwikkeld. Het doel van dit project is om indicatoren te vinden voor 'best practise' in de diverse schakels van de logistieke keten. Het betreft indicatoren op het gebied van onder meer kosten, milieuprestatie, punctualiteit en veiligheid van de lading. Door ontwikkeling van dergelijke indicatoren kunnen verladers een goede vergelijking maken tussen de verschillende transportmogelijkheden en op basis daarvan voor kwalitatief hoogwaardig transport kiezen. Het project vindt plaats onder leiding van de European Shippers Council, welke eerder een soortgelijk project voor de luchtvaart heeft gedaan.

Aan dit voorbeeldproject doen Zweedse en Nederlanse aanbieders van short sea vervoer en verladers mee. Daarnaast doen de havens van Rotterdam en Gothenburg mee aan het project. De afronding staat gepland voor eind 2001. De resultaten worden gebruikt als input voor het short sea beleid in de diverse Europese landen.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

27 okt 00 09:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie