Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Bromfietser gewond bij aanrijding

WOUDENBERG Een 31-jarige man uit Woudenberg botste donderdagochtend omstreeks half twaalf op de Stationsweg met zijn bestelbus op een 39-jarige bromfietser uit zijn woonplaats.
De bestuurder van de autobus reed op de Stationsweg en wilde een rechtsaf een inrit inrijden. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De bromfietser reed tegen het rechterportier van de auto aan en liep daarbij letsel aan zijn schouder op.

Verdachte diefstal aangehouden

AMERSFOORT Door medewerkers van een schoenenwinkel aan de Kortegracht en twee stadswachten werd donderdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor diefstal.

De vrouw was de schoenenwinkel binnengekomen en had een paar nieuwe laarzen gepast. Een getuige had gezien dat de vrouw haar oude laarzen in het rek had gezet en met de nieuwe laarzen de winkel wilde verlaten. Plotseling kwam de getuige er ook achter dat haar tas met daarin een net nieuw gekochte jas ook weg was.

De 42-jarige Utrechtse vrouw was inmiddels de winkel al uit gelopen. Door snel optreden van het winkelpersoneel kon zij op de Kortegracht door twee stadswachten worden aangehouden. In de tas van de vrouw werd ook de tas van de getuige aangetroffen.

Onbekende chauffeur rijdt door na aanrijding

AMERSFOORT Donderdagmiddag reed een 27-jarige vrouw uit Leusden met haar auto over de parallel rijbaan van de Rijksweg A28 in de richting van Utrecht. Een tot nu toe onbekende vrachtwagenchauffeur reed met zijn combinatie over de Rijksweg A1 vanuit de richting Amsterdam.

De vrouw wilde ritsen en reed voor de vrachtwagen de Rijksweg op. Kennelijk was de vrachtwagenchauffeur het hier niet mee eens en ramde tot vijf maal toe de achterzijde van haar auto. Geschrokken zette zij haar voertuig op de vluchtstrook en zag tot haar verbazing dat de vrachtwagen gewoon doorreed.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en vraag een ieder die donderdagmiddag 26 oktober iets gezien heeft contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 8844

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag werd de assistentie van de politie gevraagd bij een winkel aan de Amsterdamseweg. Ter plaatse trof de politie drie mensen aan die bovenop een verdachte zaten. Omstreeks twee uur had een 39-jarige verdachte geprobeerd een labelprinter onder zijn jas de winkel uit te krijgen. Dit werd gezien door het personeel die de man hierover aanspraken.

De 39-jarige dief wilde zo snel mogelijk de winkel verlaten maar werd tegengehouden door het personeel. Hierdoor ontstond een worsteling waarbij de verdachte door het personeel tegen de grond werd gewerkt. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Buit eruit
LEUSDEN In het kader van het project `buit eruit` werd door de politie donderdagmiddag een controle gehouden in de binnenstad van Amersfoort. In totaal werden tussen drie en vier uur 128 voertuigen gecontroleerd. Twee voertuigen waren niet afgesloten en in 23 voertuigen werd een goed zichtbare buit aangetroffen.

De niet afgesloten voertuigen en daar waar zicht baar goederen in lagen werden door de politie afgesloten en voorzien van een briefje dat het voertuig gecontroleerd was. In totaal waren 103 voertuigen in orde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie