Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaccin tegen meest voorkomende kinderziekten

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Medi-Byte

EEN VACCIN TEGEN MEEST VOORKOMENDE KINDERZIEKTEN
Het Europees Agentschap voor de Evaluatie van Medicijnen heeft een nieuw gecombineerd Hexavac goedgekeurd. Zes vaccin-componenten in 0,5 ml: het verslag van nieuwe doorbraak die kan leiden tot een verhoging van de vaccinatiegraad

Jonge kinderen kunnen nu met een enkel vaccin worden gevaccineerd tegen zes veel voorkomende ziekten. Het Europees Agentschap voor de Evaluatie van Medicijnen EMEA) heeft een nieuw gecombineerd Hexavac goedgekeurd. Dat is een gecombineerd vaccin tegen diftherie, tetanus, pertussis (kinkhoest), poliomyelitis, hepatitis B en invasieve infecties veroorzaakt door haemophilus influenzae type b (Hib).

In het evaluatierapport van Hexavac schrijft EMEA (Europees Agentschap voor de Evaluatie van Medicijnen), www.eudra.org/emea.html) : "De toediening van al deze componenten in één enkele injectie is een hele stap voorwaarts. Het bevordert beter gecoördineerde vaccinatieprogramma's voor de controle van infectieziekten, een verhoging van de vaccinatiegraad en een betere kostencontrole."

Hexavacis aanbevolen voor de basisvaccinatie van kinderen vanaf 2 maanden, waarbij drie dosissen moeten worden toegediend met een tussentijd van één tot twee maanden. Hexavac is bovendien bruikbaar voor de herhalingsvaccinatie van de 2-jarigen die alle in Hexavac aanwezige antigenen hebben ontvangen in de basisvaccinatie, in de vorm van monovalente of gecombineerde vaccins geproduceerd door Aventis Pasteur MSD.

Er werd een uitgebreid programma van gecontroleerde klinische studies opgezet naar de doeltreffendheid en veiligheid van Hexavac. Er zijn negen studies uitgevoerd op 3905 zuigelingen voor de basisvaccinatie en op 4467 kinderen voor de herhalingsvaccinatie. De resultaten geven vergelijkbare cijfers wat betreft immuniteit en tolerantie als met de afzonderlijk toegediende vaccins.

Hexavac is een beduidende vooruitgang in vaccintechnologie. "We hebben enorm veel energie gestoken in wetenschappelijk onderzoek en industriële ontwikkeling om het vaccin op punt te stellen. Zes vaccin-componenten in slechts 0,5 ml vloeistof te combineren was een hele uitdaging. De Europese goedkeuring voor Hexavac is een bekroning voor het doel waar onze teams gedurende 10 jaar naar toe gewerkt hebben," aldus Dr Patrick Poirot, Vice-President Strategic Development bij Aventis Pasteur MSD.

Het introduceren van Hexavac kan leiden tot het vervangen van de monovalente of gecombineerde vaccins die momenteel afzonderlijk gebruikt worden voor de vaccinatie tegen deze zes ziekten. Het zal het ook gemakkelijker maken voor landen die nog niet al deze componenten hebben ingevoerd in hun nationale vaccinatieprogramma's, om deze aanbevelingen voor vaccinatie breder te gaan toepassen. Het nieuwe vaccin zal ook een vitale rol spelen in de harmonisering van de Europese beleidslijnen voor kindervaccinatieprogramma's.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie