Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Milieu uitvoeringsprogramma 2001 Deventer

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 43, 27 oktober 2000

MILIEU UITVOERINGSPROGRAMMA 2001 ZET ACTIVITEITEN VOORT

Burgemeester en wethouders hebben het Milieu Uitvoeringsprogramma (MUP) 2001 vastgesteld. Het MUP 2001 bestaat uit een groot aantal bestaande activiteiten en ontwikkelingen die in het afgelopen jaar in gang zijn gezet. Daarnaast zijn er belangrijke nieuwe onderwerpen zoals water en ruimtelijke ordening en ecologie. De gemeenteraad beslist 11 december over het MUP 2001.

De gemeente maakt ieder jaar een Milieu Uitvoerings Programma, kortweg MUP. In een MUP staan de milieuactiviteiten van de gemeente. Diverse grote en kleine projecten staan genoemd, naast de verplichte milieutaken die de gemeente uitvoert.

De basis voor het MUP 2001 is het gemeentelijke Milieubeleidsplan 1997-2001, Samen werken aan een duurzame stad. In het Milieubeleidsplan staat de visie van de gemeente op het milieu voor de middellange termijn. De samenwerking met diverse partners is een belangrijke leidraad voor de activiteiten in het MUP 2001. Gezamenlijke milieuactiviteiten zijn er onder andere op het gebied van duurzame woningbouw en -beheer, duurzame bedrijventerreinen (revitalisering en ontwikkeling), duurzaam consumeren, autovrije zondag, windenergie, duurzame ontwikkeling van het gebied Zandwetering en ook internationale milieusamenwerking met partnergemeenten in Peru en Roemenië.

Geldigheidsduur Milieubeleidsplan

Naast het vaststellen van het MUP 2001 heeft het college ook besloten de geldigheidsduur van het huidige Milieubeleidsplan 1997-2001 te verlengen tot 2002. Ook dit besluit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het betekent dat de gemeente in 2001 een nieuw Milieubeleidsplan maakt. Een nieuw beleidsplan is nodig in verband met de gemeentelijke herindeling en nieuwe ontwikkelingen in het milieubeleid en -regelgeving. Zo verdient onder andere agrarisch milieubeleid een volwaardige plaats. De intentie is het nieuwe plan wederom in samenwerking met diverse partners vorm en inhoud te geven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie