Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg Fietsstroken in Zwaag en Blokker

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

FIETSSTROKEN IN LINTEN ZWAAG EN BLOKKER
Deze week begint de gemeente met het aanleggen van fietsstroken op Dorpsstraat, Bangert, Koewijzend en Westerblokker. Dat gebeurt door het aanbrengen van belijning (onderbroken strepen) aan weerszijden van de rijbaan. De streep op het midden van de weg verdwijnt. De stroken worden 1.25 meter breed en zijn herkenbaar aan fietssymbolen. De fietsstroken komen op de Dorpsstraat tussen de Torenwachter en de Rijweg en over de gehele lengte van de Bangert, de Koewijzend en de Westerblokker. Als het weer meewerkt, zijn de werkzaamheden op vrijdag 10 november achter de rug.

Het aanbrengen van de fietsstroken vloeit voort uit het idee om de fietsroutes langs de "linten" Westerblokker, Bangert-Koewijzend en Dorpsstraat te benadrukken. De commissie voor Gemeentewerken en Verkeer heeft hier op 14 september 2000 positief op gereageerd. Of er verdergaande maatregelen nodig zijn, wordt bezien in het kader van de ontwikkeling van het gebied Bangert-Oosterpolder.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie