Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militairen bereiden acties voor wegens problemen CAO

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Militairen bereiden acties voor
Richard Gielen - (richard.gielen@fnv.nl)

De bonden voor het militaire personeel bereiden acties voor nu de onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen. De staatssecretaris van defensie biedt volgens de bonden te weinig salarisverhoging. Verder is er onenigheid over leeftijdsontslag en de arbeidsduur.

Nu de gesprekken over een nieuwe CAO zijn vastgelopen, bereidt de FNV-bond voor militair personeel www.afmp.nl/(AFMP) acties voor. Zij doet dit samen met collegabonden van andere vakcentrales.

Staatssecretaris Van Hoof (defensie) weigerde gisteren zijn loonbod van 3,6 procent te verhogen. De bonden en hun achterban hadden 4,25 procent gevraagd.

De verplichte verhoging van de ontslagleeftijd van 55 naar 58 jaar, die het ministerie in de www.mindef.nl/defensienota/index.html(Defensienota) aankondigde, is voor de bonden onaanvaardbaar. Vooral voor het wat oudere personeel pakt dit zeer nadelig uit.

De huidige ontslagleeftijd was voor veel oudere militairen reden om te besluiten hun tijd bij defensie uit te dienen en niet ergens anders hun carrière voort te zetten. Bij een hogere ontslagleeftijd neemt de kans om ergens anders nog werk te vinden af. Militairen die toch eerder zouden stoppen krijgen daarbij nog eens een lagere vervolguitkering.

De gezamenlijke bonden voor militair personeel hebben nu acties www.afmp.nl/persbericht01.htm(aangekondigd). Ook zullen militairen massaal de behandeling van de defensiebegroting in de Tweede Kamer bijwonen. Op 29 november is er in Den Haag een grote landelijke manifestatie.

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie