Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedure tegen geldmakelaar provincie Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

27-10-2000

Procedure tegen geldmakelaar en vroegere treasurer provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is een civiele procedure begonnen om schade te verhalen op een geldmakelaar en de voormalige treasurer van de provincie. Tijdens het onderzoek naar de Ceteco-zaak en andere leningen had de provincie in september 1999 bij de rijksrecherche in Den Haag aangifte gedaan van mogelijke oplichting.

Uit gegevens die recent uit dit strafrechtelijk onderzoek naar voren zijn gekomen, is gebleken dat de geldmakelaardij aan de provincie courtage heeft berekend voor transacties, die in feite door andere makelaars waren verricht en die daarvan courtage aan de provincie hadden berekend. De voormalige treasurer van de provincie, die inmiddels is ontslagen, heeft van de betrokken geldmakelaar geld ontvangen. Gedeputeerde Staten hebben besloten tot verdere (civielrechtelijke) rechtsmaatregelen om de schade op beiden te verhalen.

De voormalig treasurer en de makelaar hebben erkend dat de makelaar bij de transacties waarvoor hij courtagefacturen heeft gestuurd, niet heeft bemiddeld. Zij stellen dat de makelaar wel vooraf of achteraf over deze transacties heeft geadviseerd.

In de strafzaak die hierover loopt is het gerechtelijk vooronderzoek nog niet afgesloten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie