Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlenging van het overgangsrecht film CV's voor een jaar

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Verlenging van het overgangsrecht voor film CVs voor een jaar

Investeerders, die in een Nederlandse film investeren, mogen sinds 1998 deze investering aftrekken van hun inkomstenbelasting. Omdat zij fiscaal als ondernemers worden aangemerkt komen zij in aanmerking voor faciliteiten zoals investeringsaftrek, willekeurige afschrijving, stakingswinstvrijstelling en bijzonder tarief bij staking van de onderneming. Ook zijn de gegarandeerde rendementen op de investering hoger dan bij welke belegging dan ook. De maatregel is op aandringen van de Tweede Kamer ingesteld om de noodlijdende Nederlandse filmindustrie een impuls te geven. Inmiddels hebben particulieren al voor ruim 350 miljoen gulden in Nederlandse ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie