Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 28-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.30 uur
Vrouw veroorzaakt aanrijding onder invloed

WOUDENBERG Vrijdagavond werd de politie gestuurd naar de Dorpsstraat alwaar een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse trof de politie een 41-jarige vrouw uit Woudenberg aan die een aanrijding had veroorzaakt en zich zeer agressief gedroeg naar de politie

De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat zij gedronken had. De ademanalyse wees uit dat zij 2,00 promille alcohol in haar bloed had. Ook bleek dat de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was.

De politie schreef een bekeuring uit voor het rijden onder invloed, het beledigen van een politieambtenaar en het rijden zonder AKP en geldige verzekering. De vrouw zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Aanrijding schade

WOUDENBERG Op vrijdagavond ontstond voor het verkeersplein aan het einde van de Maarsbergseweg/ Randweg een aanrijding.

Een 21-jarige bestuurder uit Wijk Bij Duurstede zag te laat dat de voertuigen voor hem begonnen af te remmen en botste op de achterzijde van een 33-jarige automobiliste uit Soest die vervolgens door de klap op haar voorganger botste een 47-jarighe man uit Gouda. Deze reed op zijn beurt weer tegen het voertuig van een 40-jarige vrouw uit Den Dolder.

Bij de aanrijding raakte twee mensen gewond. Het betrof een 19-jarige vrouw uit Langbroek en een 18-jarige man uit Leersum.Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De regionale verkeersdienst zal de aanrijding verder onderzoeken.

Aanrijding door alcoholgebruik

AMERSFOORT - Vrijdagavond vond op de Kwekersweg een aanrijding plaats door toedoen van alcohol. Een 50-jarige bestuurder uit Amersfoort reed met zijn auto over de Ringweg Koppel toen hij waarschijnlijk door te hard rijden de macht over het stuur verloor en in een scherpe bocht met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan reed. De paal schoot dwars door de voorruit van de verdachte en miste op een haar na het hoofd van de man.

Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse wees uit dat hij 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. De man liep verder geen ernstige verwondingen op en kon na het inleveren van zijn rijbewijs en een rijverbod van negen uur weer naar huis. Hij zal zich binnen kort aan de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie