Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: Alcoholcontroles

Datum nieuwsfeit: 28-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 28-10-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Timmer, 06-51401952

Alcoholcontroles
ALMERE - Bij alcoholcontroles op vier verschillende locaties in Almere zijn afgelopen nacht in totaal 241 automobilisten gecontroleerd. De gegevens worden gebruikt door de Adviesdienst Verkeer en Vervoer in het kader van een groot landelijk onderzoek naar rijden onder invloed in 2000. Een aantal automobilisten, alle afkomstig uit Almere, zijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan de locatie Veluwedreef werden geen overtreders aangehouden en op de Hoge Ring bij de A6 ging een bestuurder onder invloed vrijuit omdat hij met 215 ug/l (0.45 promille) niet strafbaar was.
Aan de Havendreef blies een 37-jarige vrouw 245 ug/l (0.55 promille) en kreeg een transactie van 400 gulden en een rijverbod van 1 uur. Aan de Markerkant werden drie aanhoudingen verricht:
- Een 47-jarige man blies 465 ug/l (1.5 promille) en kreeg een transactie van 900 gulden en een rijverbod van 4 uur.
- Een 39-jarige man en zijn 37-jarige bijrijdster verzetten zich tegen de aanhouding en moesten geboeid worden vervoerd naar het bureau. De man blies 335 ug/l (0.75 promille). Beide verdachten zijn voorgeleid en kregen een proces verbaal.
Aan de Spoordreef werden eveneens drie aanhoudingen verricht:
- Een 47-jarige man blies 645 ug/l (1.5 promille), kreeg een rijverbod van 7 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

- Een 32-jarige man blies 265 ug/l (0.6 promille) en kreeg een transactie van 400 gulden en een rijverbod van 1 uur.
- Een 26-jarige man blies 235 ug/l (0.55 promille) en kreeg een transactie van 400 gulden en een rijverbod van 1 uur.

Easy rider controle
LELYSTAD - Op het stationsplein is gistermorgen tussen 09.00 en 12.15 uur een Easy rider controle gehouden. In totaal zijn 34 snor- en bromfietsen gecontroleerd. Er zijn 10 processen verbaal uitgeschreven; twee voor een verkeerde uitlaat, een voor een inbeslagname van een bromfiets wegens een te groot vermogen en de rest voor het niet dragen van een helm, het ontbreken van een gele plaat of het overschrijden van de constructiesnelheid.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Gistermiddag is op de kruising Zuiveringweg / Vaartweg een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almere in botsing gekomen met een 29-jarige automobiliste uit Lelystad. De vrachtwagen reed op de Zuiveringweg vanaf de Westerdreef, maar verleende geen vrije doorgang aan de auto, die vanaf de Visarenddreef op de Vaartweg de kruising op reed. Bij de botsing raakte een 7-jarig meisje, dat in de auto zat, gewond. Zij is met onbekend letsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

ENS - Een 57-jarige automobilist uit Ens en zijn even oude bijrijdster (Ens) zijn gistermiddag gewond geraakt op de kruising Schokkerringweg / Redeweg toen zij in botsing kwamen met een tractor met aanhanger. De bestuurder van de tractor, een 21-jarige man uit Ens, reed evenals de auto op de Schokkerringweg richting Nagele. Ter hoogte van het kruispunt wilde de tractor links afslaan de Redeweg op. Op dat moment wilde de automobilist inhalen, met een botsing tot gevolg. Zowel de bestuurder van de auto als de bijrijdster zijn met hoofdverwondingen en nekletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Proces verbaal is opgemaakt.

LELYSTAD - Op de Zuigerplasdreef zijn gisteravond een 19-jarige automobilist uit Lelystad en een 15-jarige scooterrijder uit Lelystad met elkaar in botsing gekomen. De automobilist reed over de Zuigerplasdreef vanaf de Larserdreef richting Houtribdreef. De scooterrijder reed met zijn 16-jarige bijrijdster in dezelfde richting over de rijstrook voor brom- en snorfietsen. De automobilist wilde een auto voor hem inhalen en ging naar de linker rijstrook, maar had te laat in de gaten dat de scooter de weg overstak naar de Gordiaandreef. Bij de daaropvolgende aanrijding raakte zowel de scooterrijder als zijn bijrijdster gewond en moesten met hoofdletsel per GGD-ambulance worden vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. De scooter is afgevoerd.

ALMERE - Op de A6 ter hoogte van Almere raakten gisteravond vier personenwagens betrokken bij een kop-staartbotsing. Een 44-jarige automobilist uit Almere moest plotseling remmen voor een 38-jarige automobilist voor hem, die stilstond. Een 38-jarige automobilist uit Bussum kon de 44-jarige daarop niet meer ontwijken en botste er achterop. Hierbij raakte ook de auto van een 43-jarige automobilist uit Almere beschadigd. Twee inzittenden van de betrokken voertuigen, twee vrouwen uit Almere van respectievelijk 43 en 13 jaar, moesten met nekletsel naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Wegens rijden onder invloed is een 47-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden op de Gondel. De man stapte na het invullen van een formulier aan het politiebureau in zijn auto, terwijl hij onder invloed verkeerde. Op de Gondel werd de auto gecontroleerd en de man aangehouden. Omdat hij hierbij weerstand bood is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 705 ug/l (1.62 promille). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uur en een proces verbaal.

LELYSTAD - Een 26-jarige automobilist uit Dronten is vanmorgen vroeg aangehouden op de Larserdreef. De verdachte was met zijn auto over de rotonde Middendreef / Larserdreef gereden en had daar een verkeerspaal uit de grond gereden, waarna hij aan de overzijde op de rijbaan tot stilstand kwam. De verdachte blies 785 ug/l (1.8 promille) en bleek al twee keer eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Hij is ingesloten voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd. Het voertuig is weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie