Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: gewonden bij bedrijfsongeval

Datum nieuwsfeit: 28-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-10-2000 Politieberichten van 27/10 (13.00 uur) t/m 28/10 (13.00 uur)

Oosterbierum: bedrijfsongeval
Vrijdag omstreeks 12.00 uur vond in de patatfabriek van Lamb Weston aan de Lidlumerwei een bedrijfsongeval plaats. Twee werknemers waren bezig met het controleren van de vetbuizen in verband met lekkage. Toen men het isolatiemateriaal om de verbuis weghaalde, is er een soort voeler/temperatuurmeter uit de buis gesprongen, waardoor de beide werknemers kokend vet over zich heen kregen. De beide mannen, een 39-jarige inwoner van Sexbierum en een inwoner van Zwaagwesteinde(leeftijd niet bekend) werden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De inwoner uit Zwaagwesteinde kon na behandeling weer naar huis, terwijl de man uit Sexbierum werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Dokkum: eenzijdig ongeval
Vrijdag omstreeks 14.15 uur vond op de Lauwersseewei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagen (klein model) raakte met de wielen in de berm, waarna de vrachtwagen kantelde. De chauffeur, een 19-jarige inwoner uit Dalfsen, bleef ongedeerd. De vrachtwagen is door een takelbedrijf weggesleept.

Leeuwarden: aanrijding licht gewonden
Vrijdag omstreeks 11.30 uur vond op de Harlingerstraatweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 32-jarige inwoonster van Dronrijp moest met haar auto afremmen voor een voor haar rijdende auto. Toen zij nagenoeg stilstond werd zij van achteren aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door 44-jarige inwoonster van Menaldum. Beide vrouwen klaagden over pijn in de nek en zijn overgebracht naar het MCL-Zuid. Na behandeling in het ziekenhuis konden beide vrouwen weer naar huis

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdag tussen 00.15 en 02.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Oldehoofsterkerkhof. Een ruit aan de achterzijde van de auto werd vernield en uit de auto werden een radio/cd-speler, 30 cd`s en een ski-jack weggenomen. Een 20-jarige inwoonster uit Noordbergum heeft aangifte gedaan.

Appelscha: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 14.30 uur werd bij een supermarkt aan de Vaart Zuidzijde een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had voor ongeveer f 100.- aan goederen uit de winkel weggenomen. De man werd buiten de winkel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De verdachte was van buitenlandse afkomst. Onderzocht wordt of de man legaal in Nederland verbleef. De verdachte is ingesloten.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 15.20 uur verliet een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden de winkel van Bristol aan de Pier Panderstraat. Toen zij de winkel verliet, ging het alarm af. Een personeelslid ging achter de vrouw aan, doch de vrouw weigerde te blijven staan. Met behulp van nog twee personeelsleden gelukte het de vrouw aan te houden. De verdachte beet bij haar aanhouding één van de personeelsleden in de hand. Aan het bureau bleek dat de verdachte drie broeken had gestolen. Een 29-jarige inwoner van Berlikum heeft namens Bristol aangifte gedaan. Verder bleek dat zij nog voor totaal bedrag van f 3700.- aan boetes had openstaan. De vrouw is ingesloten.

Leeuwarden: controle verkeer
Naar aanleiding van binnen gekomen klachten werd op vrijdag tussen 15.30 en 17.30 uur een controle gehouden op aan de Zuidergrachtswal geldende inrijverbod. 40 bestuurders kregen een bekeuring.

Wirdum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 17.55 uur werd op de Legedyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 33-jarige inwoner van Wirdum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 235 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag omstreeks 02.40 uur vond een mishandeling plaats in een horecagelegenheid aan de Grote Hoogstraat. Een onbekende vrouw botste in de horecagelegenheid tegen een 22-jarige inwoner van Leeuwarden op. Deze morste daardoor een beetje bier, wat terechtkwam op de rok van een vrouw, die tegenover hem stond. De vriend van deze vrouw vond het nodig om na een korte woordenwisseling de aangever een vuistslag op zijn neus te geven. Een vriend van de aangever, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, kreeg vervolgens van één de vrienden, die bij de verdachte hoorden, nog een kopstoot. Ook hij deed aangifte van mishandeling. Beide aangevers hebben hun verwondingen laten behandelen in het MCL-Zuid en konden na behandeling naar huis. De verdachten zijn nog niet gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Vrijdag omstreeks 19.20 uur vond op de Tuinen een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Degene die de aanrijding had veroorzaakt, reed direct na de aanrijding door. Toevallig was op dat moment een surveillancewagen van de politie op de plaats van de aanrijding, zodat direct de achtervolging kon worden ingezet. Via de Oosterkade, Amelandstraat, Voorstreek reed de bestuurder de Arendstuin op en bracht aldaar zijn auto tot stilstand en probeerde er rennend vandoor te gaan. De politieagenten waren sneller. De man, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies hij 510 ugl.. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De verdachte was op de Tuinen met zijn auto tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto gereden. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige inwoner van Tzum. De schade aan de auto`s was gering. De verdachte kreeg een transactievoorstel van f 1550.- aangeboden.

Joure: inbraak fietsenzaak
Vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur werd ingebroken in een fietsenzaak aan de Midstraat. Van de achterdeur werd het toegangsslot vernield. Het in de kassa aanwezige geld werd weggenomen. En 42-jarige inwoonster van Joure heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 21.00 uur werd op de Wijbrand de Geeststraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 24-jarige inwoner van Wergea, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 595 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 21.40 uur werd op de Grote Bredeplaats een bestuurder van een bromfiets aangesproken op zijn rijgedrag. De man, een 26-jarige inwoner van Midlum, reed zonder helm. Het bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies de man 845 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en tevens een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdag tussen 19.00 en 21.15 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Wissedwinger. Het raam in het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Marrum, heeft aangifte gedaan.

Haskerhorne: aanrijding met gwonde
Vrijdag omstreeks 10.10 uur vond op de Rijksweg A 7 komende uit Heerenveen en gaande in de richting Joure, onder Haskerhorne een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 52-jarige inwoner van Groningen remde af voor een file, die stilstond voor het verkeersplein Joure. Een 78-jarige inwoner uit Haren (Gn) had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende auto nagenoeg stilstond en botste tegen zijn voorligger. Een 55-jarige inwoonster uit Roden, die bij de man uit Haren in de auto zat werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en kon na behandeling naar huis.

Leeuwarden: inbraak woning en auto
Vrijdag omstreeks 23.50 uur werd ingebroken bij een woning aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Via de achterdeur was men in de woning gekomen. Toen de patrouille ter plaatse kwam, was de verdachte reeds vertrokken. Uit de woning werd niets weggenomen. Even later zagen de agenten dat een verdachte bezig was in te breken in een aldaar staande personenauto. De verdachte kon op heterdaad worden aangehouden. Ook hier was nog niets weggenomen. Aan de hand van het signalement bleek dat hij ook de dader was van de woninginbraak kort daarvoor. De verdachte, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De eigenaar van de auto, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden en de eigenaar van de woning een 64-jarige inwoner van Leeuwarden, hebben aangifte gedaan.

Echtenerbrug: inbraak woning
Vrijdag tussen 18.15 en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan het Krompad. Aan de achterzijde van een woning was een uitzetraam geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een gouden horloge en een gouden broche weggenomen. De eigenaar, een 78-jarige inwoner van Echtenerbrug, heeft aangifte gedaan.

Pingjum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.30 uur werd op de Mulierlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner van Bolsward, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 685 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oentsjerk: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.20 uur werd op de Dobbe een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van Wyns, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 370 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Reduzum: inbraak bedrijf
Tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 00.25 uur werd ingebroken in de `Blauwe Tent` aan de Overijsselsestraatweg. Via een raampje aan de achterzijde van het gebouw is men naar binnen gegaan. Toen het alarm afging is men gevlucht. Er werd niets weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Reduzum, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Scherwolderhemstraat. De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning werd een GSM weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Mildam: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.00 uur werd op de Schoterlandseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 29-jarige inwoner van Oosterwolde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 265 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Harkema: inbraak woning
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan De Kriken. Via verbreking van een raam in de bijkeuken kwam men in de woning. Uit de woning werd een videorecorder weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.50 uur werd op de Prins Hendrikkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 665 ugl. De man kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twijzelerheide: inbraak woning
Tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 01.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Bjirkewei. Een raampje van de bijkeuken werd geforceerd. In de woonkamer en gang werden een paar kasten geopend. Er werden oude zilveren munten, waarde ongeveer f 1000.- weggenomen, alsmede een portemonnee met kleingeld en ruim honderd gulden van de duivenclub. De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Twijzelerheide, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 22.30 uur vond op de kruising Hoofdstraat West Zilverlaan een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 61-jarige inwoner van Meppel, reed over de Zilverlaan en verleende op de kruising geen voorrang aan een fietster, die over de Hoofdstraat West deze kruising naderde. De fietster, een 20-jarige inwoonster van Wolvega, kwam ten val en werd met kneuzingen aan haar rechterheup en knie voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 05.25 uur werd op de Uniabuurt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 29-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 660 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Omstreeks 07.05 uur zag een patrouille de man wederom rijden. Nu reed de man over de Tuinen. De man werd weer aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook nu moest de man weer blazen en bij de blaastest blies hij 560 ugl. Tegen de man werd wederom proces-verbaal opgemaakt en nu kreeg hij ook een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod en terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Damwoude: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 07.00 uur vond op de kruising Hoofdweg T.E. Teunissenweg een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een vrachtwagen. De bromfietsbestuurder, een 22-jarige inwoner van Damwoude, stak zonder uit te kijken vanaf het fietspad de rijbaan van de Hoofdweg over met de bedoeling de T.E. Teunissenweg in te rijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Wonder boven wonder bleef de bromfietsbestuurder ongedeerd. Wel bleek dat de man gedronken had. Aan het bureau blies de man 505 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Minnertsga: inbraak autobedrijf
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een autobedrijf aan de Hermanawei. Aan de achterzijde van de loods werden golfplaten vernield. Uit een in het kantoor staande kast, die werd opengebroken, werd wat kleingeld weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Minnertsga, heeftaangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...