Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Carsport Holland gokt op stunt in Las Vegas

Datum nieuwsfeit: 29-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

28 Oktober 2000: Team Carsport Holland gokt op stunt in Las Vegas

Na het succesvolle debuutseizoen van Team Carsport Holland met drie overwinningen in de FIA GT series is het team nog lang niet klaar voor een winterslaap. Vandaar dat de Nederlanders afgereisd zijn naar Las Vegas om deel te nemen in de laatste race om de American Le Mans series. Zoals de naam al zegt wordt er volgens dezelfde regelementen gereden als tijdens de 24 uurs race van Le Mans. Dat betekent dus dat er prototypes en GT's door elkaar rijden. De Carsport Holland Viper is ingedeeld in de GT klasse. Net als op Le Mans hoopt het team zich te kunnen mengen met de fabrieks teams van Chevrolet en Chrysler. In Las Vegas is immers alles mogelijk en wellicht kan het team voor een leuke verrassing zorgen.

Net als vorige week in Magny Cours zitten Tom Coronel en Mike Hezemans weer achter het stuur van de Viper. Beiden waren na de eerste kennismaking met het circuit in opperbeste stemming. "De baan is echt te gek hier. Het gaat super hard', aldus Tom na de vrije training. "Het circuit bestaat uit een combinatie van een oval en een normaal circuit. Vooral de overgang tussen de kombaan en het binnenste deel van het circuit is erg bijzonder. De bocht is erg onnatuurlijk en enorm snel. Verder is het hier echt een gekkenhuis. Werkelijk, je geloofd je ogen niet als je door de stad rijdt. Het is één groot casino hier."

Ook op het circuit moest het team de nodige gokjes wagen. De Chrysler Viper kwam immers vers uit Magny Cours en de Carsport Holland monteurs hebben het onmogelijke waargemaakt door met een goed geprepareerde auto bij de eerste training te verschijnen. Tijdens de kwalificaties was de auto prima in orde en wisten Hezemans en Coronel een vierde tijd in hun klasse te noteren. Dit was goed voor een negende tijd overall. De kwalificatie training stond in het teken van de hevige regen die er kortstondig viel. Gelukkig droogde de baan redelijk snel op zodat Coronel en Hezemans in de tweede sessie een mooie tweede tijd in hun klasse konden noteren. De Nederlanders hoefden alleen de oud Formule 1 rijders Beretta en Wendlinger met de fabrieks Viper maar voor zich te dulden. Omdat er een aantal LMP prototypes harder gingen zakte team Carsport Holland terug naar een 12 plaats overall, net achter de Lola van Konrad racing waarmee Tom samen met Jan Lammers en Peter Kox op Le Mans reed.

Morgen zal Eurosport live verslag doen van de race. De uitzending zal starten om 20:00 en duren tot 22:00.Voor wie Eurosport niet kan ontvangen wordt er op internet een uitkomst geboden op de officiële site van de American Le Mans Series dat eveneens rechtstreeks verslag doet van de race.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie