Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Jongeren vernielen fietsen

Datum nieuwsfeit: 29-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 12.45 uur
Groep jongeren vernielt en steelt fietsen

BAARN Zondagmorgen omstreeks 05.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat in de stalling van het station Baarn een groep jongeren fietsen zou vernielen. Ter plaatse trof de politie een 20-tal fietsen aan die uit de fietsenstalling waren gehaald, waarvan een aantal op de rijbaan was gegooid.
Op de Vondellaan zag de politie vervolgens 8 jongens, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar en woonachtig in Amersfoort en Leusden, op 4 fietsen in de richting van Soest rijden. Geen van de jongens kon een plausibele verklaring geven op de vraag of de fietsen hun eigendom waren. Dit was voldoende om de groep aan te houden en over te brengen naar het bureau in Baarn voor verder verhoor.
Tegen alle aangehouden verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het achttal eveneens verantwoordelijk zal worden gesteld, voor eventuele schade die door hun is veroorzaakt aan de ongeveer 20 fietsen.

Snelheidsconroles

BAARN Op de Torenlaan is een maximum snelheid toegestaan van 50 km p/u. Tussen 10.00 en 12.00 werd de snelheid van 603 automobilisten gemeten, waarvan 11 bestuurders in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg bij deze controle 69 km p/u.

SOEST In Soest vond tussen 10.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole plaats op de Vredehofstaat. Hier werden 1340 automobilisten gecontroleerd en zullen 160 bestuurders een bekeuring ontvangen voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km p/u. De hoogst gemeten snelheid was 98 km p/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie